PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY / ENCAMP

L’afluència per Setmana Santa s’ha superat en més de 10.000 vehicles

Vallnord ha rebut més de 40.000 esquiadors, un 33% més que en els mateixos dies del 2015

Per E. JOVER MARTIN / I. ÁLVAREZ

Desenes de persones gaudeixen de la neu i del descans al sector de Pal durant aquesta Setmana Santa.
Desenes de persones gaudeixen de la neu i del descans al sector de Pal durant aquesta Setmana Santa. | VALLNORD
La festivitat de Setmana Santa s’augura com una de les més positives dels últims anys. El titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va avançar ahir que, a l’espera de les xifres oficials, «l’entrada de vehicles se situa a nivells del 2010, i han entrat entre 10.000 i 12.000 vehicles més que l’any passat». El ministre va considerar que en el període vacacional  han entrat «entre 75.000 i 80.000 vehicles», recuperant les dades d’afluència d’anys enrere.

Torres va remarcar, des de la festa de Sant Romà de les Bons, a Encamp, que «la jornada de més afluència va ser diumenge». De fet, des de l’Agència de Mobilitat ja es va confirmar que diumenge va ser el dia en què més automòbils van abandonar el país, sobretot per la frontera del riu Runer. «En aquesta operació sortida, per primera vegada es van habilitar dos carrils de baixada a la Margineda, a la zona del Pobladó i a Sant Julià de Lòria, i la sortida va ser esglaonada. No es van detectar retencions importants», va comentar Torres.

El ministre va afegir que «ha estat la primera vegada que s’ha fet una acció conjunta entre el Comú d’Andorra la Vella, el Comú de Sant Julià de Lòria, el Cos de Policia i l’Agència de Mobilitat, i ha estat un èxit».

Quant a la jornada d’ahir, l’últim dia festiu, la sortida de vehicles va ser copiosa des de les 9.40 fins a les 15.05, segons va informar Mobilitat. L’afluència més forta va ser fins a les onze del matí, quan es van registrar retencions de fins a cinc quilòmetres entre la frontera i el poble de Sant Julià. La cua es va anar dissolent fins a les dues de la tarda, i a les tres ja hi havia normalitat absoluta. La tarda va ser tranquil·la, ni tan sols hi va haver complicacions en la baixada de pistes. L’operació tornada va ser esglaonada, sense retencions.

LES XIFRES DE VALLNORD / L’afluència de vehicles s’ha traduït en moviment a les pistes. Vallnord ha tancat la Setmana Santa amb més de 40.000 esquiadors durant els dies festius (del 24 al 28 de març). La xifra suposa un increment del 33% respecte la temporada passada. Els dies de més afluència van ser el cap de setmana passat, 25 i 26 de març, amb més de 9.500 esquiadors per dia.

Des de Vallnord s’ha valorat que «les immillorables condicions de neu, el calendari d’enguany dels dies de festivitat i la confiança dels clients en una temporada amb regularitat, han beneficiat en aquests registres positius». Vallnord afronta amb bones previsions les dues setmanes que resten de la temporada, que finalitzarà el diumenge 10 d’abril. Fins aquell dia, a Vallnord- Pal Arinsal s’aplicarà una tarifa reduïda de 20 euros el forfet de dia (del 4 al 9 d’abril), i Vallnord-Ordino Arcalís mantindrà la tarifa de 29,50 euros. L’últim dia, el 10 d’abril, serà jornada de portes obertes a les dues estacions.

La clientela de Vallnord ha estat, sobretot, familiar, procedent principalment de l’Estat espanyol, amb una estada mitjana de dues nits. També hi ha hagut una presència elevada de famílies procedents de Portugal i França, i un augment del mercat anglès, gràcies als touroperadors britànics que han dut més passatgers respecte a l’any passat.

Grandvalira ha decidit esperar per difondre les xifres de forfets venuts per Setmana Santa, però el director de Nevasa, Alfonso Torreño, va avançar ahir que els resultats han estat «satisfactoris» i que «s’ha superat l’objectiu fixat, fins i tot ha anat millor que la Setmana Santa de l’any passat». Torreño també va recordar que «tot i ser una any atípic quant a la neu i a la meteorologia, la Setmana Santa ha estat molt positiva». A falta de les dades definitives, des de Grandvalira ja s’ha assegurat que «la Setmana Santa ens farà acabar la temporada molt bé».

95% D'OCUPACIÓ /  Quant a l’ocupació dels allotjaments hotelers, la Unió Hotelera (UH) encara no disposava ahir de les dades definitives, però el seu president, Òscar Julián, va insistir en el percentatge anunciat del 95% d’ocupació. Cada Setmana Santa cau en dates diferents i que la d’enguany hagi coincidit en finals de març ha beneficiat els destins turístics de muntanya, ja que molts turistes han preferit aprofitar la neu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT