PUBLICITAT

Andorra la Vella

El grup liberal presenta esmenes per la separació de poders i la batllia familiar

Els liberals també volen que els ciutadans puguin elevar un cas al TC

Per L.R.

Gallardo i Pallarés a la sala de premsa del Consell General.
Gallardo i Pallarés a la sala de premsa del Consell General. | TONY LARA
El Grup Parlamentari Liberal ha presentat 13 esmenes a la llei de modificació de la llei de la Justícia. Entre aquestes, la consellera general, Judith Pallarés, va destacar ahir que volen que els ciutadans, a través dels seus advocats, puguin demanar directament un pronunciament al Tribunal Constitucional «si consideren que els seus drets fonamentals han estat vulnerats. Ara per ara és el batlle del cas el qui pot decidir si s’eleva el requeriment al Tribunal Constitucional.

A través d’aquestes esmenes, els liberals també demanen incorporar la secció de família a la Batllia. Malgrat que ara per ara la secció no podria dotar-se, volen tenir-la a punt per poder-ho fer en el següent pressupost.

Per assegurar una millor separació de poders, el grup liberal també proposa que el fiscal general no formi part de la secció de batlles ja que aquest «està proposat directament pel Govern». També volen que es desqualifiquin els articles referents amb les graelles salarials i que s’especifiquin molt més els perfils pels òrgans judicials. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT