PUBLICITAT

ESTOCOLM

Saboya parla de l’apropament amb la UE i la fiscalitat d’Andorra

El ministre es reuneix amb diverses autoritats estrangeres a Suècia

Per EL PERIÒDIC

El ministre Saboya durant les reunions d’ahir a Suècia.
El ministre Saboya durant les reunions d’ahir a Suècia. | SFGA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va mantenir ahir reunions amb diverses autoritats estrangeres per mostrar la situació actual del país. Primerament, es va trobar amb el secretari d’Estat d’Afers Internacionals i de la UE, Hans Dahlgren, per parlar sobre l’apropament d’Andorra a la Unió Europea (UE) i mostrar en quin punt es troben actualment les negociacions amb Mònaco i San Marino pel que fa el marc institucional. Saboya també es va reunir amb el secretari d’Estat de Finances, Ulf Holm, per dialogar sobre els passos duts a terme per part d’Andorra en temes de fiscalitat, com s’han establert les vies d’intercanvi d’informació fiscal amb la UE i d’intercanvi automàtic en matèria tributària amb l’OCDE. En aquest context, Saboya va explicar a Holm quins han estat els països amb els quals s’han signat els convenis de no-doble imposició.
 
Durant la reunió també es va parlar sobre la negociació bilateral pel que fa el marc sectorial i l’evolució d’aquestes negociacions des de la darrera visita del secretari d’Estat del passat mes d’octubre.
Així mateix, Saboya es va reunir amb la Ministra d’Afers Exteriors, Margot Wallström, per fer un seguiment de diversos assumptes d’interès mutu i conversar al voltant de l’estat de les negociacions per un acord d’associació amb la UE. També es van tractar aspectes sobre el procés d’obertura econòmica d’Andorra i l’impuls a les polítiques de diversificació econòmica que es duen a terme des del Govern. Wallström també va compartir amb Saboya la seva preocupació per la crisi dels refugiats que viu Europa. 
 
Amb la voluntat d’enfortir les relacions, en la reunió es va manifestar la predisposició d’avançar en matèries d’interès comunes. Finalment, Saboya es va trobar amb el president de la Comissió de la Unió Europea al Parlament Suec, Carl Schlyster, la directora general de Kommerskollegium, Anne Stellinger i l’organisme autònom suec per al Comerç Exterior. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT