PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El títol del Don Denis, vist per a sentència

El conjunt de Richard Imbernón serà campió diumenge puntuant davant el Lusitans, equip que evitava ahir el triomf colomenc amb un gol a l’últim minut contra el Tic Tapa

Per JOAN JOSEP BLASCO

Walid Bousenine prova d’evitar que Marc Pujol guanyi metres en el contraatac que iniciava el migcampista del Don Denis.
Walid Bousenine prova d’evitar que Marc Pujol guanyi metres en el contraatac que iniciava el migcampista del Don Denis. | Emilio Prenas
Ara sí que no dependrà de ningú més per a ser campió. El Don Denis FC Santa Coloma ha d’esperar una altra setmana per a ser-ho, perquè l’FC Lusitans Les Barques va guanyar el seu partit in extremis, el que impedia que es pogués adjudicar la Lliga Grup Becier. Diumenge vinent s’enfronten i el conjunt de Richard Imbernón en té prou amb un empat per sumar el tercer campionat seguit. Si guanyen els de Raúl Cañete, la Lliga seguirà ben viva.
 
Els colomencs sortien al camp sabent que com a mínim haurien d’esperar-se una setmana més per a ser campions, per la victòria que s’havia produït pel matí del Lusitans. Afrontaven el derbi amb la intenció de guanyar per no complicar-se la vida per a més endavant i tenir el segon match ball la propera jornada. Va ser un partit on les ocasions no van sovintejar. El Don Denis era qui tenia un major control de la pilota, mentre que la UE Santa Coloma tractava de sorprendre amb ràpides transicions. Els minuts passaven i no es creava perill, ja que faltava aquella darrera passada que pogués aportar perill de rematada amb opcions d’acabar en gol. Fins el tram final no es van poder veure les millors ocasions. Va ser a la porteria groc-i-negra. Robert Ramos executava una internada per banda dreta, i en arribar a la línia de fons assistia enrera cap a Pujol, que no impactava amb l’esfèrica correctament. Just abans de finalitzar la primera part Cristian etzibava un xut des de fora l’àrea que Periánez s’encarregava d’enviar a córner.
 
La segona part va seguir el mateix guió. El Don Denis elaborava més i mantenia el control de l’esfèrica, mentre que el rival seguia apostant pel contraatac. Robert i Xaime van realitzar jugades personals que no van trobar en cap de les dues ocasions a Gabi Riera dins l’àrea. El gol de la victòria arribava al minut 57. A la sortida d’un córner ni defenses ni atacants encertaven a tocar la pilota i aquesta topava amb Boris, que introduïa la pilota dins la seva porteria. Trobar-se per darrera en el marcador va fer replantejar conceptes a Emiliano. La UE Santa Coloma es va veure obligat a estirar línies per tal de buscar i trobar l’empat. Cinc minuts després del gol Txus realitzava una passada a l’àrea petita i Crespo, per centímetres, no va arribar-hi quan podia haver marcat a plaer.
El temps passava i no trobaven la manera de trobar forats, sabent també que no podien deixar les esquenes mal cobertes si no volien que el rival sentenciés. A pilota aturada també van intentar-ho, amb Àlex Martínez rematant a prop del pal a la sortida d’un córner. El Don Denis no patia i tenia el partit ben controlat. Només la mínima diferència en el marcador li podia suposar un neguit. A un quart d’hora per al final una centrada l’Eloy la impactava amb el cap Pedro, però no va trobar porteria. La darrera ocasió va ser per als d‘Imbernón. Un mal rebuig de Txus, en curt, el rematava Pujol, amb la pilota picant el travesser per la part superior.
 
Sense relaxar-se / El Don Denis va fer la part de la seva feina, però la victòria al darrer instant del Lusitans va impedir que en la tercera jornada dels play-off es pogués proclamar campió. Diumenge vinent el desenllaç del campionat ja pot ser definitiu perquè s’enfronten primer contra segon i amb un empat els colomencs seran campions. Però en aquest matx no sortiran a especular, sinó que sortiran al terreny de joc amb «la mateixa idea que hem tingut fins ara. Sabem que l’empat ens val, però el que volem fer és guanyar», assegura Imbernón. Ahir van jugar el derbi sabent que no podrien assegurar-se encara el títol. Amb la temporada que porten, havent deixat escapar només 7 punts, «el missatge és que no podem dependre de cap equip per ser campions», perquè «mantenim la mateixa filosofia de sempre, independentment de la resta de resultats». I eren conscients que havien de fer la seva part de feina per a que en un futur proper no es presentin complicacions: «El jugador en cap moment mostra relaxació perquè la motivació és gran per guanyar la Lliga». El tècnic destaca l’eforç que han d’imprimir aquesta campanya a pesar de tenir el títol molt de cara, ja que «l’any passat vam guanyar la Lliga amb 42 punts i amb aquest amb 44 no ens val». Són tres jornades les que queden i 9 punts que el separen del Lusitans. Els de Cañete estan obligats a guanyar si no volen que el campionat es decideixi.
PUBLICITAT
PUBLICITAT