PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els presidents dels parlaments de San Marino i Mònaco visiten Andorra

Els diplomàtics intercanvien parers al respecte de l’acord amb la UE

Per EL PERIÒDIC

Alguns dels parlamentaris de San Marino i Mònaco al Consell, ahir.
Alguns dels parlamentaris de San Marino i Mònaco al Consell, ahir. | CONSELL GENERAL
Les comissions dedicades als assumptes internacionals en el si dels parlaments sanmarinense i monegasc es troben de visita oficial al Principat. Arribades ahir, ambdues delegacions acabaran de passar la jornada al país per tal d’abordar, juntament amb els consellers andorrans, una de les principals qüestions en l’agenda dels governs dels respectius països: l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Amb el president dels respectius parlaments al capdavant, les comissions legislatives d’Afers Exteriors de San Marino i Mònaco es van traslladar ahir fins al Principat amb l’objectiu d’intercanviar les experiències relacionades amb les negociacions que tots tres petits estats es troben desenvolupant amb les forces europees.

Intercanvi de posicions/ Convidats per la comissió legislativa de Política Exterior nacional, el migdia d’ahir totes dues agrupacions es van entrevistar amb el síndic general, Vicenç Mateu, per, posteriorment, mantenir diverses trobades amb els parlamentaris andorrans, tal com va informar el Consell General a través del seu lloc web.

La finalitat d’aquesta trobada és intercanviar opinions i posicions respecte les quatre llibertats fonamentals sobre les quals se sustenta el mercat interior de la UE. D’un costat la lliure circulació de persones, la lliure circulació de mercaderies, la lliure circulació de serveis i, per últim, la lliure circulació de capitals. Tot i que no es va especificar el contingut de les reunions, i poc després que els Liberals d’Andorra rebutgessin unir-se al pacte d’Estat en aquest sentit, les principals preocupacions del Principat en aquest sentit anirien en relació amb els dos primers punts: els concernents a la circulació de persones i el que afecta a l’intercanvi de mercaderies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT