PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les cartes de la CASS que la parapública va desmentir

El permís d’immigració caducat bloqueja els reemborsaments @PSAndorra @Rosagilicasals

Per JOAN RAMON BAIGES

El president de la CASS, Joan Miquel Rascagneres, desmentia el mes passat que la CASS deixi de fer els reemborsaments als afiliats que tenen el permís d’immigració caducat. «En cap ocasió la CASS ha negat el pagament d’una prestació per tenir els papers caducats», va afirmar amb contundència en resposta a un reportatge publicat a El PERIÓDIC D’ANDORRA. No obstant aquesta afirmació, la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, té tramitades diverses preguntes al Govern en relació a la política que segueix la Caixa Andorrana de Seguretat Social a l’hora de pagar les prestacions als assegurats estrangers que tenen el permís de residència i treball caducat. La parlamentaria vol aclarir si és cert que s’ha decidit no abonar aquests diners als afectats per la caducitat fins que la persona hagi regularitzat la seva situació.

Els escrits / La resposta continua sent afirmativa malgrat el que va dir Rascagneres. Aquest rotatiu disposa de noves cartes de la CASS dirigides a afiliats amb el permís caducat en les quals se’ls informa que la parapública no pot procedir  al reemborsament del full de malaltia perquè el permís d’immigració no està vigent. Encara que el president de la CASS va admetre l’existència d’aquestes cartes, va matisar que «estaven mal redactats i que hi ha hagut un problema de comunicació».
Mentre, queda la resposta al PS. La consellera general demana que l’Executiu confirmi si aquestes informacions són o no correctes i, en cas afirmatiu, Gili vol que s’especifiqui «qui ha pres aquesta decisió: el Ministeri d’Immigració o la pròpia CASS». A més, en l’escrit la parlamentària pregunta si abans de refusar els reemborsaments hi ha hagut algun avís o informació «a les persones afectades a fi que poguessin remeiar la seva situació irregular» i evitar que si és així no se’ls pagués la cotització.
Finalment, Gili vol saber si el Departament d’Immigració facilita dades a la CASS sobre les autoritzacions de residència i treball que hagin expirat o, si pel contrari, és la mateixa parapública qui està efectuant aquest control. Caldrà esperar la resposta perquè s’esvaeixin els interrogants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT