PUBLICITAT

Andorra la Vella

Reacció contundent de l’oposició contra la compareixença de Martí

El Partit Socialdemòcrata acusa el cap de Govern de situar el país en un «retrocés democràtic» / SDP qualifica de «ploramiques» l’actitud del líder i Liberals considera que es vol «desviar l’atenció»

Per LÍDIA RAVENTÓS

Martí demanant explicacions ahir al síndic general per la intervenció de Pere López al Consell General.
Martí demanant explicacions ahir al síndic general per la intervenció de Pere López al Consell General. | TONY LARA
Els grups de l’oposició es van mostrar contundents ahir  contra les declaracions que va fer dimecres el cap de Govern, Toni Martí, en una compareixença extraordinària en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i on va vincular les crítiques per l’afer de Panamà amb aquells que va considerar «contraris a la resolució de BPA». El discurs de Martí va venir motivat per la demanda de dimissió del ministre de Finances, Jordi Cinca, que va presentar el Partit Socialdemòcrata (PS). Precisament per aquest motiu, el president del grup mixt i conseller general del PS, Pere López, va ser el primer en mostrar la seva disconformitat amb les paraules del cap de l’Executiu i va aprofitar una de les intervencions durant el Consell General celebrat ahir per respondre a Martí. López va considerar que el màxim representant governamental va fer «unes qualificacions molt injustes» i va mostrar la seva «preocupació per l’estat de retrocès democràtic en què DA ens vol situar».

El socialdemòcrata va respondre afirmant que «vostè sembla tenir la veritat absoluta i poder dir quan actuem correctament i quan no». I el va acusar de «barrejar conceptes que res tenen a veure» com la resolució de la crisi de BPA amb «els interessos de Cinca a Panamà». Uns retrets que va exposar mentre el síndic general, Vincenç Mateu, li va permetre i que van ser contestats per Toni Martí que va demanar la paraula per al·lusions. D’aquesta manera, el cap de Govern va convidar Pere López a tornar-se a mirar les seves declaracions ja que, al seu entendre, «en cap moment vaig fer cap insinuació al tomb d’una ironia que ratllava el cinisme» tal com havia dit el socialdemòcrata en la seva primera intervenció.

Encara en mig de la sessió del Consell General, el president del grup mixt va replicar a Martí dient-li que «he vist les declaracions dues vegades» i va afegir que «vostè no és el nostre mestre i no està aquí per dir-nos si hem d’actuar o no». També va voler deixar clar que hi ha moltes qüestions que preocupen els ciutadans i «vostè no ha baixat mai a donar la cara ni a donar explicacions». «Ahir, amb una qüestió que no li recau a vostè perquè la demanda de dimissió plana sobre el ministre, va aprofitar fer una sèrie d’exercicis que no tocaven», va sentenciar.

Un cop finalitzada la sessió, el líder de l’Executiu es va apropar al síndic general per mostrar-li la seva disconformitat amb el fet que Mateu permetés al conseller del socialdemòcrata expressar el seu malestar al Consell General envers les declaracions en roda de premsa de dimecres.

La resposta d’SDP i Liberals/ També després de l’acte parlamentari, el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, i la consellera general liberal, Judith Pallarés, van carregar contra el màxim dirigent demòcrata. Així, Naudi va qualificar de «lamentables» les insinuacions de Martí «a les quals ja ens té acostumats» perquè «mai parla directament». I va considerar que l’actitud del demòcrata va ser de «ploramiques» i que la roda de premsa de dimecres va ser «deplorable». Va considerar també que «hi ha un gran nerviosisme» per part de Toni Martí que demostra «que no s’estan fent bé les coses».

Pallarés, per la seva banda, va manifestar que «el cap de Govern va haver de sortir a apagar un foc que el senyor Jordi Cinca no sabia apagar». En aquest sentit, la consellera liberal va lamentar que «contínuament es desviï l’atenció acusant a altres grups polítics» en comptes de centrar-se «en el que realment importa que és resoldre d’una vegada el tema de BPA». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT