PUBLICITAT

Andorra la Vella

Aprovat el crèdit per al Museu Carmen Thyssen

Per L.R.

Els parlamentaris al Consell General, ahir.
Els parlamentaris al Consell General, ahir. | TONY LARA
El Consell General va aprovar ahir per unanimitat un crèdit extraordinari de 51.000 euros per finançar l’aportació del Govern a la Fundació Museu Andorra que té previst obrir el Museu Carmen Thyssen a principis del 2017. Tots els grups parlamentaris es van mostrar favorables al projecte perquè consideren que dinamitzarà el país i incrementarà l’oferta cultural.

El partit socialdemòcrata va ser l’únic que va presenta crítica malgrat votar també favorablement al projecte. El conseller general, Pere López, va apuntar que es tracta d’un projecte legislatiu que «amplia el nyap continu del pressupost» i va recordar que «tot just fa 15 dies que va entrar en vigor». «Per tant, que ara s’aprovi una modificació no és pas per felicitar-los», va  sentenciar.

Així mateix, els parlamentaris també van aprovar per assentiment la designació del jurista francès Dominique Rousseau com a nou magistrat del Tribunal Constitucional en substitució de Pierre Subra, que va deixar el càrrec per jubilació. En aquest punt, la crítica va venir de la mà del conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, que van considerar que Demòcrates per Andorra hauria d’haver proposat un nom de forma consensuada entre tots els grups parlamentaris. En resposta a Naudi, el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va explicar que van optar per aquesta fórmula per la prudència que es necessita quan es tracta d’una qüestió de noms de persones. També va aprofitar la seva intervenció per agrair la unanimitat en la votació de la designació.

L’últim punt de la sessió de Consell General referent a l’informe del Raonador del Ciutadà de l’any 2015 també va ser aprovat per tots els grups. En aquest sentit, el conseller del PS, Gerard Alís, va lamentar que «hi ha queixes que es reiteren any rere any» i que encara «hi ha institucions que no canvien de conducta». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT