PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

BSA tanca el 2015 amb un benefici de 7,61 milions d’euros

Josep Permanyer substituirà Cassany en la presidència

Per a.c.

Un moment de la junta general d’accionistes celebrada ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
Un moment de la junta general d’accionistes celebrada ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. | bsa
Banc Sabadell d’Andorra va celebrar ahir la junta general d’accionistes per presentar els resultats de l’exercici 2015, en el que ha aconseguit uns beneficis de 7,6 milions d’euros, és a dir un 4,7% més que el resultat de l’any anterior. 
 
L’entitat presidida per Robert Cassany, que enguany deixa la presidència a l’arribar al màxim d’edat permesa pel seu càrrec en els estatuts –el nou president serà Josep Permanyer, a partir del 27 d’abril, sent el conseller delegat Miquel Alabern i el director general Josep Segura.–, va presentar els comptes de l’any passat als 800 accionistes del banc, que manté des del 2008 una progressió sostinguda en els seus resultats, després que aquell any, en un context de crisi mundial i des del 2002, l’entitat no veiés augmentats els seus beneficis respecte l’any anterior malgrat els bons resultats que va assolir. 
 
Així mateix durant el 2015 el banc va augmentar tots els ràtios financers, aconseguint un 20,78% de solvència, un 41,21% d’eficiència i un 92,5% de liquiditat. Alhora, en els resultats de l’any 2015, augmenten significativament les operacions amb targetes de crèdit dels seus clients (un 39,41%), així com el número d’operacions en els caixers automàtics de l’entitat (que creix un 33,21%). Unes xifres que posen de manifest que l’entitat dirigida per Josep Segura augmenta significativament la quota de mercat al país, que segons va manifestar el dirigent de l’entitat, és un dels reptes que Banc Sabadell d’Andorra es va marcar ja en el seu naixement fa 16 anys, amb l’objectiu de ser un banc de país per a la gent del país. 
 
Els directius de l’entitat van manifestar que el passat exercici va ser un any atípic per al sector de la banca, i malgrat mostrar-se prudents, confien en que la resolució del cas BPA es faci de la millor manera possible pel país i pel sistema financer, de manera que es pugui retornar la normalitat a tots els àmbits afectats. Alhora, van destacar que durant els propers anys el país s’enfrontarà a dos canvis pels quals el sistema financer està molt atent, l’encaix a la Unió Europea i l’intercanvi d’informació fiscal que entrarà en vigor properament, que malgrat poder ser canvi és que afectin el funcionament de les entitats, es mostren convençuts de seguir amb la seva política de prudència i de negoci en àmbit domèstic, és a dir sense sortir del Principat, enfortint les relacions amb els clients d’Andorra amb l’objectiu de tancar l’exercici actual amb un creixement sostingut similar al dels darrers vuit anys.
  
El relleu / Robert Cassany va aprofitar l’acte d’ahir per anunciar el seu relleu com a president. Sobre Josep Permanyer va dir en el seu discurs que és «el referent del professional bancari que s’ha fet a si mateix i que des de la base ha après l’ofici i ha excel·lit en les diferents i nombroses responsabilitats directives que ha assumit, al llarg dels més de cinquanta anys de professió». Segons va explicar Cassany, Permanyer ha estat durant molts anys «membre de la Comissió Executiva, el màxim òrgan de la gestió de l’entitat; va ser també secretari general, director general i conseller del banc, i també va ser conseller-director general del banc filial Sabadell Multibanca i president de Banco Atlántico». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT