PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP lamenta que l’empresa tingui problemes quan s’estava recuperant

Des del PS s’instal·len en la cautela i esperen els resultats per pronunciar-se

Per E. GRACIA / M. DA COSTA

Tres ampolles d'aigua de la Font d'Arinsal
Tres ampolles d'aigua de la Font d'Arinsal | TONY LARA
El Partit Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va lamentar ahir que l’empresa Font d’Arinsal s’estigui veient esquitxada per la problemàtica de l’aigua «tot just quan s’estava recuperant d’una mala època». El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, també va voler destacar que encara no se saben les causes exactes de l’afectació, per tant, caldrà esperar a veure la resolució per poder realitzar més declaracions, tot i això, va matisar que un cop més, «la imatge del país es veu malmesa, i de cara als països de fora, es crea una projecció negativa –en aquest cas, però, per causes alienes–».

El partit polític també va destacar que a esperes dels resultats, tenen l’esperança que l’estudi sigui favorable i que el departament de Salut de la Generalitat «pugui donar la certesa que es tracta d’un fet aïllat i que no es tornarà a repetir».

Prudència/ Mantenint la línia de cautela en què s’instal·lava SDP, David Rios va preferir ahir no pronunciar-se al respecte de la problemàtica sorgida al voltant de la Font d’Arinsal. Preguntat durant el transcurs d’una roda de premsa, el primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS) va valorar positivament la implicació de les autoritats  andorranes en els treballs d’investigació per esclarir la procedència del virus i va emplaçar a la publicació dels resultats de les proves la possibilitat de demanar responsabilitats.

Així com també ho va fer Víctor Naudi, el socialdemòcrata va lamentar la imatge que l’assumpte està generant entorn de la societat andorrana, insistint, no obstant, en la necessitat d’obtenir els resultats per oferir una visió definitiva.

La repercussió que tot plegat pot tenir en la imatge del país, a més de l’afectació evident que pot patir l’empresa, fa que des de l’esfera pública es prefereixi esperar als resultats definitius que hores d’ara es troben desenvolupant-se a Girona, en conjunció amb les investigacions que la Generalitat també està efectuant. Així, des del Govern, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va apuntar ahir la necessitat de «disposar dels resultats i saber l’origen d’aquesta contaminació, mirar de saber d’on ha vingut aquesta possible contaminació», per pronunciar-se al respecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT