PUBLICITAT

Andorra la Vella

489 companyies relacionades amb Andorra als ‘papers de Panamà’

‘Irish Times’ publica un gràfic que amplia la relació de gent vinculada amb el país en l’afer

Per Iván Álvarez

Jordi Cinca, ahir abans de la seva compareixença a l'edifici administratiu
Jordi Cinca, ahir abans de la seva compareixença a l'edifici administratiu | Tony Lara
El rotatiu Irish Times ha aportat un nou capítol amb traços andorrans en el serial de l’afer dels papers de Panamà. Després de les recents informacions que relacionaven Borja Thyssen en aquest dossier, l’esmentada publicació irlandesa recull que, segons l’estudi realitzat pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ), hi haurien fins a 489 companyies que tenen alguna relació amb Andorra, ja sigui com a clients, beneficiaris o accionistes vinculades als papers de Panamà.
El ministre de Finances, Jordi Cinca, va ser el primer en fer el pas i explicar –que no confessar segons les seves pròpies paraules– la seva aparició en aquest afer. Tot i no pronunciar-se sobre si tenia constància que algun andorrà o alguna empresa pogués estar vinculada en aquest afer, va deixar clar que si en els papers de Panamà apareixen altres persones conegudes vinculades a Andorra, tal i com constata Irish Times, «no tinc res a dir si han complert amb les seves obligacions». «La reflexió que pugui fer per a mi és perfectament extrapolable a qualsevol resident o ciutadà andorrà», va indicar.
En aquest sentit va exposar que «em sembla fantàstic, fins i tot avui, que qualsevol empresari andorrà pugui tenir les estructures societàries que cregui convenient, sempre i quan compleixi amb les seves obligacions».

seguint la llei / El portaveu del Govern va ampliar el seu discurs i va sostenir que «el  que correspon és que cadascú organitzi i gestioni les seves empreses, dins de la legalitat, de la forma que millor cregui convenient i sempre amb respecte al que preveu la legislació». A més, va explicar que, en cas  hi apareguin 489 noms d’empresaris andorrans en el dossier dels papers de Panamà «entenc que es refereixen a persones conegudes, perquè entre els milions de dades que aglutinen hi deu haver gent anònima, que no tindrà el privilegi de sortir als mitjans de comunicació».
PUBLICITAT
PUBLICITAT