PUBLICITAT

Andorra la Vella

J. C. Flowers adquireix l’entitat Vall Banc per 29 milions d’euros

Per a l’#AREB, la proposta protegeix els interessos dels clients i assegura la viabilitat de l’estructura

Per Iván Álvarez

Una imatge d’arxiu de la façana d’una oficina de Banca Privada d’Andorra (BPA) a Andorra la Vella
Una imatge d’arxiu de la façana d’una oficina de Banca Privada d’Andorra (BPA) a Andorra la Vella | Tony Lara
L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) va anunciar ahir la selecció de la firma d’inversió nord-americana, J.C. Flowers, com el fons que adquireix Vall Banc per un preu de 29 milions d’euros. L’acord s’oficialitzarà definitivament els propers dies, en el moment que quedin resolts els serrells formals que resten pendents.
Segons va apuntar l’Agència en un comunicat, la proposta de J.C.Flowers, que inclou un desemborsament inicial al formalitzar-se la compravenda i «una sèrie esglaonada de pagaments vinculats a l’evolució del negoci», ha estat considerada la més adient per fer-se amb Vall Banc. L’oferta, segons l’AREB, reuneix tots els requisits exigits, ja que «optimitza l’ús dels recursos públics, ofereix bones perspectives de continuïtat de negoci per a Vall Banc, els seus clients i els seus empleats».
En aquest sentit, el president de l’AREB, Albert Hinojosa, va exposar que l’oferta de J.C.Flowers «protegeix els interessos dels clients lícits de l’entitat, assegura la viabilitat de Vall Banc, demostra l’interès dels inversos internacionals del país i certifica la bona salut del sistema financer andorrà».
 
Situació dels clients / L’AREB va aprovar la resolució de BPA que permetrà la posada en marxa de Vall Banc, a instrumentar la seva capitalització i el traspàs ordenat dels clients lícits, actius i passius de BPA a la nova entitat. Una operació que es durà a terme, tal i com va anunciar l’Agència ANA, entre el 9 i 10 de maig, per tal que Vall Banc comenci a treballar a partir del 11 de maig. Segons la nota que va emetre l’AREB, els clients lícits veuran traspassats els seus comptes a Vall Banc en unes setmanes i podran recuperar la normalitat de forma progressiva, tot i fixar-se un termini de sis mesos de restriccions. A més, segons RTVA, la posada en marxa de l’entitat es farà amb un corresponsal i per tal de dur-la a terme, la llei fixa un capital mínim de 30 milions d’euros. L’AREB ja havia aportat a Vall Banc tres milions, i ara n’aportarà els 27 restants. Per cloure, les pèrdues, xifrades en 103 milions, es farà mitjançant l’amortització total del capital de l’entitat, els instruments híbrids –accions preferents– i el deute subordinat. 

Els Cierco volen impugnar l’adjudicació al fons// Els accionistes majoritaris de BPA han decidit impugnar l’adjudicació de Vall Banc al fons americà. En un comunicat emès ahir, els germans Higini i Ramon Cierco van assegurar que aquesta demanda es formalitzarà en el moment que la compra de J.C.Flowers es faci oficial. A més, els màxims accionistes de Banca Privada d’Andorra no descarten emprendre accions contra el propi adjudicatari. Tot i oposar-se al procés, els Cierco faran un «seguiment estricte» del compliment de les condicions de l’acord.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT