PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

BPA mantindrà una trentena de treballadors fins a la liquidació

L’activitat de l’entitat pot allargar-se anys tot i el funcionament normal de Vall Banc

Per R. M. S.

El cartell principal del lateral de la central de Banca Privada d’Andorra, sense una de les seves lletres.
El cartell principal del lateral de la central de Banca Privada d’Andorra, sense una de les seves lletres. | TONY LARA
Una vegada superat el període de migració establert per la resolució feta pública el passat dijous per l’Agència Estatal de Resolució d’Enttitats Bancàries (AREB), Vall Banc i BPA portaran camins diferents. La majoria de treballadors de l’actual entitat passaran a la de nova creació que es queda JC Flowers, mentre que la resta romandrà a BPA fins que «finalitzi» l’activitat per la «liquidació» d’aquesta. Quan això es produeixi, els treballadors que siguin a BPA, que es calculen sobre una trentena, hauran acabat la seva relació contractual.
 
La trentena de treballadors que passaran a cobrir les necessitats de BPA acceptaran les condicions d’aquesta feina que inclou l’assumpció de la caducitat. Es preveu que, per això, els empleats que tinguin previst en el futur agafar altres feines o amb situacions personals concretes, a més dels de més edat que saben que la seva jubilació és a prop, puguin ser dels que vegin aquesta opció de BPA amb bons ulls perquè, a més, les condicions marcades per la resolució en l’apartat 299 explica que «en cas que la relació laboral de les persones a qui s’ofereixi continuïtat a BPA i no passen a Vall Banc, finalitzi per la liquidació (...) aquest personal tindrà dret a percebre el 100% de la indemnització regulada pel Codi de Relacions Laborals per acomiadament no causal». 
 
Així mateix, es respectaran els compromisos, sempre en cas d’acomiadament no causal en els següents dos anys, que també són els compromisos que s’agafen amb els treballadors que mantindran les seves tasques a Vall Banc: Es mantindrà el copagament per tenir la mateixa cobertura pel complement de la CASS «fins el 100% de les despeses mèdiques i hospitalàries», i de la mateixa manera es mantindrà el copagament «de les primes a la mútua Cigna Salud (...) amb l’objectiu que el treballador i la seva família continuïn tenint la mateixa cobertura».
 
El personal «necessari» / La resolució de l’AREB respecte al futur de BPA destaca que Vall Banc «ha de procedir a la contractació del personal de BPA necessari per garantir la correcta posada en marxa i operativa de Vall Banc». La contractació s’ha de fer tenint en compte que BPA pugui disposar «del personal adient (...) per desenvolupar les activitats pròpies d’un banc en procés de resolució». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT