PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana augmentar als 18 anys la llicència de caça

Els consellers presenten una esmena a la totalitat i diverses parcials

Per EL PERIÒDIC

Els consellers del PS, en el Consell.
Els consellers del PS, en el Consell. | TONY LARA
Els consellers del Partit Socialdemòcrata (PS) consideren que el projecte de llei de caça conté mancances i han presentat una esmena a la totalitat, a més de diverses esmenes parcials entre les quals destaca elevar a 18 anys l’edat mínima per poder obtenir la llicència.
 
Un dels punts que preocupen a la formació és l’edat per obtenir el permís de caça. Inicialment es pot obtenir amb 16 anys, però el PS considera que hauria de ser als 18. Un altre canvi, segons el partit, «per motius de seguretat», és la necessitat que les persones que acompanyin o guiïn els caçadors hagin de notificar per escrit la seva presència al ministeri competent. Així mateix es proposa augmentar la participació i representació de les associacions protectores d’animals a la comissió de seguiment de caça. 
 
Així mateix, considera que el maltractament animal hauria de ser considerat una infracció greu, i no lleu com ara. Per altra part, es demana que es rebaixi de greu a lleu la infracció per la donació d’animals que no hagin estat registrats o declarats. També volen incrementar el termini perquè un propietari recuperi un animal que se sospiti hagi estat abandonat. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT