PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Cierco creuen que hi haurà acomiadaments

Els accionistes majoritaris opinen que l’opció Flowers «no és responsable»

Per L.R. / I. Á.

Una de les oficines de Banca Privada d'Andorra.
Una de les oficines de Banca Privada d'Andorra. | TONY LARA
Els accionistes majoritaris de BPA consideren que JC Flowers «no és una opció seria ni responsable per resoldre aquest desastre», segons asseguraven en un comunicat elaborat pels assessors legals de la família Cierco als Estats Units. Pels germans Higini i Ramon Cierco, la resolució del cas «és una continuació ridícula» del Govern d’Andorra per «evitar assumir responsabilitats». Segons subjecten en el mateix comunicat, temen que la venda de Vall Banc al fons d’inversió estranger provoqui també la pèrdua de llocs treball.

Els germans Cierco insisteixen en què «no hi ha dubte que J.C. Flowers està adquirint els actius de BPA a un preu de saldo i el més problable és que acomiadi als empleats, s’apoderi dels actius, redueixi els serveis al client i no contribueixi en res a l’economia andorrana o al sector financer.

Per tot, els accionistes majoritaris recorden que tenen intenció de prendre «totes les accions necessàries» en contra del fons d’inversió i del Govern «per bloquejar l’expropiació de BPA». 

SDP desconfia de les intencions de JC Flowers

El secretari d’organització de Socialdemocràcia i Progrés, Joan Marc Miralles, va mostrar ahir la seva preocupació al voltant de les «intencions» de JC Flowers. La formació va subratllar que era estrany que cap responsable del fons s’hagués pronunciat encara un cop feta la compra. Miralles va aprofitar també per llençar un dard a César Goyache, membre del consell d’administració de l’AREB, per les manifestacions que va realitzar ahir a la publicació espanyola ‘Cinco Días’. Goyache va indicar que BPA «era un instrument per fer operacions sospitoses per fer blanqueig de capitals» i Miralles va considerar que el representant de l’AREB  «s’ha extralimitat de les seves funcions» i que ha encès les alarmes. Per part seva, el conseller Víctor Naudi va afegir que Goyache ha faltat el respecte al Consell General i que ha posat en dubte els mecanismes de control –Uifand i INAF– del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT