PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Andorra no ha estat bressol de cap brot d’intoxicació viral

David Baró recorda que la captació infectada només proveïa a l’empresa

Per MARISA DA COSTA

El ministre de Salut, Carles Àlvarez, amb el director, Josep Casals.
El ministre de Salut, Carles Àlvarez, amb el director, Josep Casals. | SFGA
Cap de les diverses intoxicacions col·lectives que han tingut origen al país en les darreres setmanes –i que han afectat prop d’un centenar de persones– va ser originada pel consum d’aigua d’Arinsal i la població de la Massana no ha de témer l’empra del bé a les seves llars ja que, tal com va subratllar ahir el cònsol major de la parròquia, David Baró, «les captacions d’aigua que proveeixen el poble i la fàbrica» no tenen cap mena de vinculació.

El director de Salut, Josep Casals, que ahir va comparèixer juntament amb el ministre del departament governamental, Carles Àlvarez, va reiterar la inexistència de «correlació entre els casos d’etiologia vírica» donats a Andorra i el producte ja retirat de les prestatgeries dels establiments del país. Casals va emfasitzar continuades vegades que «encara avui no tenim notificació», a nivell nacional, d’afectacions derivades del consum d’aigua de la font d’Arinsal.

La intoxicació massiva que ara fa unes setmanes acarnissava les poblacions d’Erts i Arinsal, on desenes de persones es van veure afectades pels mateixos símptomes que campaven per Barcelona i Tarragona originats pel producte distribuït per Eden Springs i embotellat per la societat andorrana, no guarden relació, segons va assegurar Casals a instància de les preguntes dels mitjans. En aquest sentit, Àlvarez va voler concolure la compareixença tot emfasitzant que la font infectada únicament proveeix la planta «i no la resta de la població».

Xarxa independent/ El cònsol major de la Massana, David Baró, va traslladar a la societat la seguretat de consumir l’aigua per al consum domèstic de la Massana tot recordant que les captacions de la font, d’una banda, i de la xarxa de la parròquia, de l’altra, no tenen cap mena de vinculació. Baró va voler esvair qualsevol dubte al respecte de l’aigua del poble tot assenyalant que la que arriba a les llars té origen «a la muntanya, a 2.000 metres d’alçada» i per tant lluny de la font d’Arinsal, ubicada a 1.500 metres i que únicament arribava a la planta de producció ja tancada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT