PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

BBVA, Credit Suisse i la CECA, les possibles corresponsalies

Fitch confirma la situació d’«impagament» dels ràtings de BPA

Per EL PERIÒDIC

| TONY LARA
Albert Hinojosa, president de l’AREB, manifestava el passat dimecres després de la seva compareixença davant de la comissió del Consell General que no podia avançar cap novetat respecte a les corresponsalies de Vall Banc. Era com un «estem treballant». Segons les fonts consultades, l’AREB està treballant ara amb BBVA, Credit Suisse i CECA (confederació espanyola de caixes d’estalvis), després que CaixaBank es fes enrera.
 
Mentre aquestes negociacions continuen, l’agència de qualificació creditícia Fitch va confirmar la situació d‘«impagament» dels ràtings d’emissió a llarg i curt termini de BPA i al mateix temps va decidir retirar els seus ràtings per a l’entitat en procés de liquidació. «La confirmació i retirada segueix a l’aprovació de la liquidació de BPA per l’autoritat andorrana de liquidació (AREB)», segons va explicar l’agència de qualificació.
 
Segons la normativa, l’AREB va establir els termes i condicions per transferir els actius i passius a Vall Banc, entitat creada al juny de 2015 pel regulador després de la intervenció de BPA i adjudicada en subhasta a JC Flowers per 29 milions.
 
Cinca nega problemes d’inversió / El ministre de Finances, Jordi Cinca, va acusar ahir el conseller liberal, Jordi Gallardo, de mentir sobre els suposats problemes que va dir que pateixen els bancs a l’hora d’invertir a l’estranger. Gallardo va assegurar que, arran de la crisi de BPA, alguns bancs han volgut agafar posicions accionarials superiors al 10% en d’altres països, però que no s’han pogut portar a terme perquè l’INAF «no està reconegut internacionalment i, per tant, no és fiable». Cinca va dir que és «radicalment» fals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT