PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

SDP demana a Cinca que renunciï al càrrec

Naudi diu que ha de dimitir per «un passat obscur de tractes amb un dictador»

Per E. J. M.

El conseller d'SDP, Víctor Naudi.
El conseller d'SDP, Víctor Naudi. | TONY LARA
El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, demana al ministre de Finances, Jordi Cinca, que dimiteixi perquè el «càrrec és incompatible amb un passat obscur amb tractes amb un dictador». Naudi es refereix a la informació difosa per un diari espanyol en què assegura que Orfund, l’empresa en què treballava Cinca, tenia negocis de diamants amb el dictador liberià Charles Taylor, empresonat per cometre crims contra la humanitat.

Per a Naudi, és «un tema de moral i ètica, recriminable i inacceptable» i, a més, lamenta que Cinca «no ha dit tota la veritat, què feia a Orfund més enllà dels lingots d’or». Felip Gallardo, membre del comitè nacional d’SDP, argumenta que «un ministre és un càrrec de confiança» i considera que el cap de Govern ha de deixar de defensar-lo i de prendre una posició «paternalista».  

A PELS DRETS SOCIALS / D’altra banda, els representants d’SDP recorden que encara queden molts drets socials per desenvolupar i que encara s’ha de ratificar la Carta Social Europea. Entre els drets socials més urgents a desenvolupar hi ha els sindicals, entre els quals hi ha el dret de vaga, les negociacions col·lectives, la reforma del codi dels drets laborals i regular contra la discriminació de gènere. Naudi rememora que «Martí es va comprometre l’abril del 2013 davant de les Nacions Unides a desnevolupar el dret de vaga i encara esperem. Potser ens sorprendrà en el Debat d’Orientació Política».

A l’espera del que pugui dir Martí aquest matí durant la seva intervenció al Consell General, SDP proposa crear «una comissió de treball, formada per institucions i estaments socials, per poder avançar en la qüestió». Si el cap de Govern no hi posa fil a l’agulla en breu, SDP mourà fils per constituir la comissió. «També podríem tramitar una proposició de llei, però volem que sigui el més consensuada possible», afirma Naudi.
D’altra banda, SDP ha declinat opinar sobre la filtració del projecte de llei de revocació de la Universitat de les Valls «perquè és un problema de procediment, i nosaltres encara no hem rebut el document».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT