PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’AREB rebaixa del 20% al 15% el saldo disponible dels comptes de la clientela de BPA

El percentatge s’aplica sobre el total que la clientela traspassada a Vall Banc disposava en el compte de BPA

Per E. JOVER MARTIN/L. RAVENTÓS

L’oficina de la plaça Rebés de Vall Banc.
L’oficina de la plaça Rebés de Vall Banc. | TONY LARA
Unes hores abans que Vall Banc comencés a funcionar –les oficines obren aquest matí– , l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) va penjar, sense fer soroll, una «fe d’errata» sobre la Resolució del 21 d’abril del 2016 del Consell d’Administració de l’AREB per la qual s’adopten diferents instruments de resolució relatius a BPA. La principal «correcció», és a dir, modificació, és que el percentatge de saldo disponible que la clientela de BPA traspassada a Vall Banc podrà disposar a partir d’avui serà d’un 15%, i no el 20% que consta en el document inicial.

El nou redactat diu que «el saldo del compte a la vista [comptes corrents] del client serà el 15% del saldo total que disposava en el compte de BPA, i no podrà sobrepassar els 25.000 euros. En el cas que aquest sigui 15% sigui inferior als 15.000 euros, aquest compte es crearà amb un saldo que respondrà al mínim entre el saldo total del compte antic i els 15.000 euros».

El que no ha tocat l’AREB és que el saldo d’un compte d’un client traspassable a BPA serà distribuït en un contracte de dipòsits (que s’estructurarà en sis dipòsits) i en un compte a la vista amb plena disposició, al qual s’aplica el 15% comentat. Els dipòsits es crearan amb venciments d’entre un i sis mesos, a comptar de la data de transmissió. El client no podrà cancel·lar anticipadament i unilateralment aquests dipòsits.

Un altre canvi, o «errata», com diu l’AREB, és que la data de venciment del primer dipòsit serà «el dia hàbil transcorreguts els 30 dies naturals des de la data de transmissió». En la resolució inicial, el període marcat era de 60 dies, i ara és d’un mes. També s’introdueixen alguns canvis percentuals en el quart i cinquè dipòsit.

OBRE VALL BANC / Des d’aquest matí ja funcionen les quatre oficines de Vall Banc, on treballen 140 persones: la seu central a l’edifici de l’avinguda Carlemany, a Escaldes-Engordany, i les sucursals de la plaça Rebés, a Andorra la Vella, a la Massana i al Pas de la Casa. En els últims dies s’ha procedit a canviar la retolació de les oficines de BPA a Vall Banc.

BPA també conserva un parell d’oficines, on una vintena de treballadors acabaran de revisar els comptes que encara no han obtingut el vistiplau per ser traspassats a Vall Banc. Una oficina dóna al carrer de la Unió i l’altra és la del carrer Prat de la Creu. Però BPA «no pot tornar a operar», segons va deixar clar el conseller delegat de l’AREB, César Goyache, durant la compareixença davant de la comissió especial. Goyache va aclarir que BPA anirà «cancel·lant activitats» i «liquidant les posicions abonant-les a clients».

Paral·lelament, continua la negociació per tancar la venda de Vall Banc, per 29 milions d’euros, al fons d’inversió nord-americà J. C. Flowers. Els acords «estan tancats» però falta formalitzar «la part burocràtica», ha assegurat Goyache.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT