PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cinca lamenta que s’empri la seva figura per tombar el Govern

El ministre assegura que «Orfund tenia una activitat legítima» i reconeix haver pensat en dimitir

Per El Periòdic

El ministre de Finances, Jordi Cinca, es va manifestar ahir per primera vegada en públic al respecte de les dures acusacions que diversos mitjans han emès al respecte de la seva persona. El número dos del Govern va transmetre a través del programa La Rèplica d’Andorra Televisió la ferma convicció que, darrere de les nombroses informacions sorgides que el relacionarien amb els diamants d’or i els papers de Panamà hi ha una «confabulació» que persegueix «desarticular, desestabilitzar el Govern d’Andorra» perquè, va insistir, «Orfund tenia una activitat legítima, una activitat feta des de la legalitat».
 
En una entrevista a la cadena pública nacional, el portaveu governamental va respondre dels severs càrrecs que diversos diaris i cadenes espanyoles han atribuït a la seva persona i que, segons va lamentar, l’han conduït a plantejar-se abandonar la seva funció pública: «He pensat en dimitir? Sí», va asseverar, «però no pel que estan dient» sinó perquè «senzillament arriba un moment que des del vessant personal això és dur». Deixar de costat el seu paper a l’Executiu no aniria tant en la defensa de la seva persona com en el camí de vetllar pel seu entorn proper.
 
Vinculació amb BPA/ El representant té la ferma convicció que, darrere de les documentacions publicades «hi ha clarament una voluntat de crear una cortina de fum al tomb d’una de les crisis més importants que ha patit aquest país els darrers anys». Amb aquestes declaracions Cinca feia referència al cas BPA i posava en tela de dubte la coincidència entre l’esclat de l’afer i el sorgiment d’unes acusacions contra les que, va advertir, es querellarà. En aquesta línia, va denunciar que «no és fàcil sentir aquestes coses i veure com algú de manera totalment interessada va a rebuscar la teva vida de fa 20 anys», acte que va catal·logar de «cop a la taula» per part dels responsables de l’entitat. Va negar, però, que la seva relació amb Orfund concorrés en cap moment en delicte.
 
Legitimitat d’Orfund/ «Orfund no tenia vinculació a diamants de sang. El fet de comerciar amb diamants i amb or no et converteix en un delinqüent», segons es va defensar el titular de Finances.
 
En referència a les reiterades afirmacions publicades les darreres setmanes sobre la vinculació de la societat de la que era partícip amb Libèria durant els mateixos anys en què el país es trobava sota el control del dictador –condemnat per crims contra la humanitat– Charles Taylor, va voler esvair dubtes. Sobra això va manifestar que «l’or i els diamants estan en el país que estan». Encara en relació amb aquest aspecte, va afegir: «Per estar vinculat amb les activitats que s’insinuen significa que n’has de ser partícip, financera-les, formar part d’un entremat» del que per contra, segons va defensar durant l’entrevista de l’ens de difusió «Orfund no en formava part». 
 
El ministre va considerar que tot plegat forma part del que va qualificar com a «estratègia absurda» que únicament persegueix tombar el Govern i contra la qual prendrà mesures judicials. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT