PUBLICITAT

Andorra la Vella

El VPC aposta per una banqueta amb el tàndem Garcia-Kirikashivili

Tots dos comparteixen el càrrec d’entrenador en la seva primera experiència en un equip sènior

Per JOAN JOSEP BLASCO

Garcia, Escolà, Ferrer, Kirikaishvili i Raya mostren la unió per al nou projecte que inicia el club.
Garcia, Escolà, Ferrer, Kirikaishvili i Raya mostren la unió per al nou projecte que inicia el club. | Tony Lara
El projecte esportiu al camp és amb gent de la casa i a la banqueta també. Jonathan Garcia i David Kirikaishvili dirigiran la pròxima temporada al VPC. El junta directiva s’ha decidit pels dos exjugadors per provar d’aixecar un projecte que el curs passat va desembocar amb el descens a la Primera Sèrie. L’objectiu de l’entitat és tornar el més aviat possible a Promoció d’Honor. 
 
«És un dia important perquè hem recuperat a nivell tècnic dues persones molt respectades». Són les paraules amb les que iniciava la presentació de la nova estructura tècnica el president de l’entitat, Josep Maria Escolà. L’aposta per a que encapçalin el nou projecte es fa «seguint amb la línia que vam començar treballant amb la gent de casa». Per l’experiència que acumulen, tant com a jugadors del club com de la selecció, així com a les banquetes, «creiem que és la decisió adequada i en el futur si seguim el mateix camí crec que portarà resultats». Garcia, que portava fins ara l’equip júnior i cadet juntament amb Dani Raya, deixarà aquest conjunt i el substituirà Josep Maria Simón, component de la primera plantilla i del que ja es confirma la seva continuïtat per l’equip de la propera temporada.
 
Qui també celebra la confirmació de la parella d’entrenadors és el vicepresident de l’entitat, David Ferrer, destacant el compromís que sempre han demostrat al camp, i en el cas de Garcia «ha entrenat a júniors i cadets amb uns resultats excepcionals». Els deixaran treballar al seu aire, sense imposicions, per a que confeccionin l’equip al seu gust: «Tenen les mans lliures per fer el que vulguin. La junta no els dirà mai el que han de fer». A més considera que la seva presència servirà per convèncer jugadors per a que segueixin en actiu. «Hi ha gent que ho volia deixar i que no ho farà perquè ells són els entrenadors», remarca el directiu, que veu un projecte exitós. L’objectiu serà retornar a la divisió perduda: «Podem pujar de categoria sense cap problema».
 
L’arribada de Garcia significa la seva retirada com a jugador. Format a l’escola de rugbi, inicia una nova etapa. «Em fa molta il·lusió. És una decisió rumiada. Ho afronto personalment amb moltes ganes de treballar sobre el camp», exposa el nou entrenador, que vol comptar amb dos equips per afrontar la campanya amb les màximes garanties, que li serveixi per a comptar amb un planter amb totes les variats, tenint en compte les lesions i les sancions que poden produir-se al llarg de la temporada. Ja s’han posat mans a l’obra. «Ara estem veient quins jugadors es volen quedar i sumar-se al projecte. Després mirarem els que estan retirats i que es vulguin engrescar», aquests són «jugadors que han estat importants al club i que estan en una edat que poden tornar a jugar». Un cop estiguin assegurats tots aquests noms miraran les posicions que queden coixes i se centraran en els fitxatges forans.
 
El plantejament sobre el que volen desenvolupar el tenen clar. La intenció és realitzar «un joc atractiu, dinàmic i ser el màxim de competitius possibles», que els permeti optar a objectius de màxims. Els últims anys la relació entre plantilla i cos tècnic no sempre ha estat bona, i en d’altres han faltat elements de motivació que ha costat el càrrec a l’ocupant de la banqueta. Que hagin estat companys de vestidor pot ser un punt a favor, però Garcia apel·la al compomís per tirar el projecte endavant:  «Tots són prous madurs per portar això bé i que pesin més els avantatges que els inconvenients»
.
Els dos tècnics tenen el mateix rang. Compateixen el càrrec, sense haver un primer i un segon entrenador. Kirikaishvili assegura que aquest repte «l’afronto amb molta il·lusió», i que a aquestes alçades no vol sentir a parlar d’ascensos quan encara no està confeccionada la plantilla. «Començar a parlar de pujar és encara aviat», remarca. La pretemporada arrencarà a mitjans del mes d’agost i abans de començar la Lliga es plantegen disputar dos o tres partits amistosos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT