PUBLICITAT

Andorra la Vella

PS i SDP reiteren la demanda de dimissió de Cinca

Gili i Naudi consideren que el ministre perjudica la imatge de país

Per LÍDIA RAVENTÓS

Les explicacions de Cinca no convencen als membres del PS i SDP.
Les explicacions de Cinca no convencen als membres del PS i SDP. | TONY LARA
Les explicacions del ministre de Finances, Jordi Cinca, sobre la seva activitat a l’empresa Orfund en el programa La Rèplica d’Andorra Televisió no han convençut als membres del PS i SDP. Tant el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, com la consellera general del PS, Rosa Gili, van reiterar ahir la seva demanda de dimissió del ministre de Finances perquè consideren que la seva vinculació amb els diamants de sang i els papers de Panamà perjudiquen la imatge d’Andorra.

Gili va manifestar que el partit socialdemòcrata no ha canviat la seva opinió respecte al futur del número dos del Govern. «No estem dient que hagi fet actes legals o il·legals perquè no ens toca a nosaltres entrar-hi però sí que pensem que de cara a l’exterior ens està embrutant molt», va declarar. En aquest sentit, la consellera va remarcar que els mitjans de comunicació internacionals «parlen de nosaltres dia sí i dia no i entenem que això no fa cap favor al país». Segons Gili, no es tracta d’una qüestió personal «però portem un bagatge amb l’afer BPA, l’afer Pujol, l’aigua d’Andorra, i tenim el sac molt ple de casos que ens han donat mala reputació».

Per la seva banda, Naudi va apuntar que «una persona amb un passat obscur en el blanqueig de diners no és la millor persona per defensar les lleis financeres del país». I va recalcar que el ministre «no és ningú per donar-nos lliçons de moral ni a la resta de consellers ni de la ciutadania». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT