PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Cinca denunciarà aquells que el vinculin amb Charles Taylor

El ministre emprendrà accions contra alguns mitjans de comunicació

Per E. J. M.

Jordi Cinca, ahir durant la roda de premsa del Consell de Ministres.
Jordi Cinca, ahir durant la roda de premsa del Consell de Ministres. | TONY LARA
Des de fa unes setmanes, el nom del ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha sortit, reiteradament, en alguns mitjans de premsa espanyols que el vinculen amb el dictador liberià Charles Taylor, actualment a la presó per crims contra la humanitat. L’acusació prové de l’etapa en què Cinca va treballar a l’empresa Orfund, fa més de 15 anys. El ministre va anunciar ahir que «probablement presentaré demandes contra mitjans espanyols i altres. Iniciaré les accions que m’aconsellin els meus assessors jurídics, que són personals, no del Govern», va aclarir.
 
El ministre va avançar que les demandes les presentarà «aquí, a baix, als mitjans de comunicació d’aquí o de baix, a qualsevol que hagi fet insinuacions, creat escenaris falsos i jugat amb documentació». Cinca va puntualitzar que en els últims dies, els assessors jurídics han estat recopilant la informació necessària per decidir quines accions legals emprendre.
 
Visiblement afectat pel tema, el portaveu de l’Executiu va reiterar, sobre les acusacions de tractes amb Taylor en el negoci dels diamants, que «ja ho he dit per activa i per passiva. Les insinuacions no són certes, i és una qüestió deplorable. No hi vull insistir més, per la meva salut mental», va al·legar.
 
Cinca, per tant, defensarà la seva honorabilitat mitjançant la justícia perquè els mitjans es retractin de les activitats que se li han imputat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT