PUBLICITAT

Madrid

L’Audiència Nacional vol més dades dels Pujol

La justícia andorrana ha acordat facilitar totes les dades derivades de la nova sol·licitud

Per EL PERIÒDIC

ordi Pujol.
ordi Pujol. | EL PERIÒDIC
El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la família Pujol, ha enviat una nova comissió rogatòria internacional a Andorra per obtenir més dades vinculades als seus fons al Principat, en el marc d’una peça separada de la causa que ha declarat secreta.
 
En un acte, a què ha tingut accés l’agència espanyola EFE, la justícia andorrana ha acordat, després de rebre la petició de De la Mata a través d’Interpol, facilitar en una nova peça secreta totes les dades derivades d’aquesta nova sol·licitud, que suposa la quarta ampliació de la comissió rogatòria enviada a Andorra sobre la fortuna dels Pujol.
 
La jutge andorrana, Maria Àngels Moreno, accepta la comissió rogatòria atès que els fets investigats constituirien «delicte major», encara que adverteix que les dades no es poden utilitzar per perseguir delictes contra la Hisenda Pública, ni pel delicte de blanqueig de capitals originat en infraccions contra Hisenda, «sinó només per la persecució de delictes en matèria de corrupció».
 
La magistrada decreta el secret de sumari de la peça separada en què facilitarà les dades, amb un termini màxim improrrogable de fins a l’11 de setembre. Fonts de la defensa dels Pujol consultades per Efe han indicat que el més probable és que la nova comissió rogatòria pretengui demanar les dades bancàries a Andorra de la família sobre la fortuna oculta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT