PUBLICITAT

Andorra la Vella

Condemnada a pagar un milió per l’intent de blanqueig de 8 milions

Els altres dos implicats en el cas queden absolts de les acusacions

Per m.c.

L’entrada a la sala de vistes.
L’entrada a la sala de vistes. | El Periòdic
El Tribunal de Corts ha condemnat una dona al pagament d’una multa d’un milió d’euros per l’intent, ara fa set anys, de blanquejar 8,52 milions de dòlars procedents del frau a una entitat financera de Londres. A banda de la imposició de la sanció econòmica, la sentència implica dos anys i mig de presó condicional per a la veïna de Canillo, –enfront dels quatre sol·licitats pel ministeri fiscal–: 18 mesos pel delicte major de blanqueig en grau de temptativa i sis més per una infracció d’escoltes il·legals. Per contra, ha estat absolta de l’acusació d’associació il·lícita amb dues altres persones per tal de procedir al blanqueig. Aquests darrers han estat eximits dels tres mateixos delictes fins ara esmentats. 
 
El grup, segons el relat que la penada oferia durant la vista oral celebrada al març, esperava rebre més de 60 milions de dòlars provinents «d’inversió estrangera» dels que percebria un 15% de comissió, que es repartiria en parts iguals. 
 
Finalment, només van arribar 8,52 milions de dòlars a un compte que la dona hauria obert per a la gestió d’una immobiliària a Canillo, derivats els diners d’un frau intern en un banc de Londres, comès per un treballador que hauria intentat rentar l’import furtat a través del seu traspàs a l’entitat andorrana que, precisament, desencadenava la causa.
 
50.000 euros per contraban/ També ahir es van comunicar les resolucions de dos judicis contra l’exportació il·lícita de tabac. Ambdós homes,van ser condemnats en sengles casos. L’un, qui amagava el tabac en un doble fons del camió, al pagament d’una multa de 50.000 euros. L’altre únicament està superditat a un any condicional. 
 
A banda dels dos familiars que hauran d’acomplir quatre mesos condicionals per maltractaments en l’àmbit domèstic, els magistrats de Corts condemnen una dona acusada de furtar en un domicili a dos anys de presó condicional, tot restant-li el període que ja va passar a la Comella sota la modalitat preventiva. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT