PUBLICITAT

Andorra la Vella

World Robotic Olympiad 2016: Fer robots que reciclin la brossa

Andorra Telecom celebrarà el pròxim 11 de juny la segona edició, amb vuit equips

Per Iván Moure

Alguns dels participants a l’edició de l’any passat de la WRO.
Alguns dels participants a l’edició de l’any passat de la WRO. | Andorra Telecom
És el segon any que Andorra participa al World Robotic Olympiad (WRO) gràcies a l’iniciativa d’Andorra Telecom amb la col·laboració del Ministeri d’Educació. L’empresa de telecomunicacions ja ha posat data per a la final andorrana, que serà l’11 de juny vinent al Centre de Formació Professional d’Aixovall i la temàtica serà el reciclatge de residus.
 
La categoria més petita, l’emelentary ( de 7 a 12 anys), farà el repte Clean Road to School, que consistirà en construir i programar un robot que ajudi a netejar en set punts diferents del camí fins a l’escola: el llit, l’habitació, la casa, el carrer, l’autobús, l’escola i el pati. la categoria júnior high (12 a 15 anys) ha de contruir un robot que agafi certs tipus de residus reciclables d’una llar i posar-los en contenidors de reciclatge a punt per ser recollits. «Està clar que la gràcia és que sàpiguen distingir el tipus de brossa», avança el director de relació amb el client d’Andorra Telecom, Josep Vilana sobre la dificultat del repte.
 
A la final cada equip –format per dos o tres membres– podrà jugar tres partides de dos minuts cadascuna, la puntuació màxima serà de 100 punts i el guanyador disputarà la final del sector espanyol a Barcelona, pont abans de la gran final mundial, a l’Índia. Al Principat, en tot cas, hi participen vuit equips, exactament els mateixos que l’any passat, tot i que segons Andorra Telecom hi ha constància de què a partir del curs que ve la xifra de participants es dispararà: «Algunes escoles ens han demanat que anem a fer una xerrada. Volen informació perquè estan interessats», reconeix Vilana. Perquè només l’escola dels Pirineus té robòtica com assignatura i el sistema andorrà, només a quart d’ESO però està estudiant avançar-lo algun curs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT