PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El president del TSJ deixa la carrera judicial a Catalunya

Abril, que manté el càrrec a Andorra, es dedicarà a la docència i a investigar

Per EL PERIÒDIC

Jurament del president del TSJ, Joan Manel Abril, el maig del 2014.
Jurament del president del TSJ, Joan Manel Abril, el maig del 2014. | TONY LARA
El jutge català Joan Manel Abril i Campoy, president del Tribunal Superior de Justícia d’Andorra (TSJ), ha comunicat al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la decisió de sol·licitar del Consejo General del Poder Judicial l’excedència voluntària de la carrera judicial. Amb tot, Abril i Campoy conservarà el seu càrrec com a president del TSJ andorrà. 
 
Abril reprendrà la tasca investigadora i docent com a catedràtic acreditat de Dret civil a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i deixarà de portar casos com el de la querella contra membres del Govern català pel procés participatiu del 9 de novembre. La decisió, que es comunicarà al CGPJ, serà efectiva a partir del primer de juliol.
 
Quan Abril va prometre el càrrec al TSJ andorrà el maig del 2014, en substitució d’Eulàlia Amat, en el seu discurs va destacar que la nova seu de la judicatura «redundarà en l’eficàcia i eficiència de la justícia andorrana» per tal de seguir treballant per oferir «al justiciable una justícia de qualitat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT