PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Falta d’efectius per analitzar els comptes no traspassats

Aquesta manca provoca que el procés de migració s’estigui allargant més del previst.

Per L.R.

| TONY LARA
La Plataforma d’Afectats de BPA liderada per les advocades Anna Solé i Gema Martínez van informar ahir que no hi ha prous efectius per analitzar els comptes dels clients que encara no han estat traspassats a Vall Banc i que, per tant, segueixen bloquejats a BPA. Aquesta manca provoca que el procés de migració s’estigui allargant més del previst.

Segons va explicar Solé, les dues oficines de BPA que encara estan operatives únicament fan recepció de la documentació que han sol·licitat a aquells clients que es consideren dubtosos. L’entitat bancària intervinguda però, no és qui revisa de nou tota la informació, sinó que únicament l’envien a PricewaterhouseCoopers (PwC) que és qui realitza l’auditoria. A partir d’aquest moment, BPA ja perd el control de la documentació rebuda. Finalment, PwC envia la informació a un comitè que és qui revisa els comptes dels clients.

El problema de tot plegat és que tot aquest procés i l’anàlisis en sí, requereixen temps. «El comitè no té data per reunir-se i a més no és un procediment àgil, per la qual cosa fa complicat que de forma mensual es puguin fer les migracions» tal com s’havia informat inicialment. Per tant, el segon procés de migració no es farà el dia 11 d’aquest mes i de moment, la Plataforma desconeix la data. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT