PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les pensions dels empleats de Vall Banc segueixen bloquejades

Els treballadors que van decidir no ingressar els diners en cap altre pla no han pogut accedir als seus estalvis

Per L.R.

Un treballador de Vall Banc.
Un treballador de Vall Banc. | TONY LARA
Els treballadors de Vall Banc van rebre la setmana passada una notificació que els informava que el seu pla de pensions quedaria desbloquejat a partir del dilluns 13 de juny (ahir). Els empleats tenien l’opció d’ingressar els diners en un nou fons amb una rendibilitat de l’1% anual o bé, es donava per entès, treure els estalvis. Finalment però, segons van informar fonts properes als empleats, per ara les pensions no han estat desbloquejades, com a mínim, per aquells que van decidir no ingressar els diners en cap altre pla.

Segons va poder saber aquest rotatiu, bona part dels treballadors han demanat que s’estudiï la oferta feta per part de Vall Banc, ja que el pla de pensions que els oferia era estructurat i no un dipòsit real. La diferència principal entre ambdós productes és que els diners dipositats en el primer consten en el balanç de l’entitat bancària i per tant, si aquesta fa fallida, els clients perden els seus estalvis, mentre que en el segon, els diners estan fora del balanç i per tant no es veuen afectats per la seva evolució. Extraoficialment, Vall Banc hauria dit als empleats que s’està treballant per adaptar l’oferta. De forma oficial però, no han rebut cap més comunicat.

Les mateixes fonts van manifestar que només un nombre molt reduït de persones hauria optat per obrir un nou fons de pensions a la nova entitat i ho hauria fet només amb un 20% o un 30% dels seus diners. El motiu principal, tal com van apuntar, és la falta de confiança en la nova entitat condicionada, sobretot, per la manca de corresponsals i pel fet que el fons JC Flowers encara no hagi pres possessió del banc. Per tot, la majoria pensa que la millor opció és retirar els diners i obrir un pla en una altra entitat.
En el mateix sentit, també van sentenciar que, com més passa el temps, més emprenyats estan els treballadors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT