PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS debatrà la seva postura amb la doble nacionalitat

El pròxim congrés de la formació està previst per a la tardor

Per EL PERIÒDIC

El primer secretari del PS, David Rios.
El primer secretari del PS, David Rios. | TONY LARA
Durant la pròxima tardor, el Partit Socialdemòcrata posarà sobre la taula del seu congrés quina serà la postura que haurà d’agafar la formació per temes tan importants com si s’ha de permetre, o no, la doble nacionalitat. Les diferents comissions de treball estudien aquest i altres molts temes com ara la reforma del sistema electoral, el model de transferències i competències i la modificació dels seus estatuts. 
 
El comitè directiu del partit es va reunir dimarts al vespre per establir les línies mestres de l’estratègia en aquest sentit per proposar a la militància al pròxim congrés. Pel que fa a la qüestió de la doble nacionalitat, el PS no ha tancat fins el moment cap postura concreta, però considera que s’ha de prendre una decisió i per això debatrà sobre aquesta qüestió a la tardor. Del congrés que es farà haurà de sortir un model concret que es considerarà l’idoni per a Andorra. Ara per ara la comissió de treball sobre aquest tema estudia les diferents opcions que tenen els països veïns. 
 
A més, més enllà d’estudiar també el marc de les transferències i de les competències, el PS considera fonamental estudiar el compliment per part d’Andorra del màxim nombre de preceptes de la Carta Social Europea, així com impulsar l’economia verda. El partit, també, considera que ha de canviar els seus propis estatuts per obrir-se a la ciutadania. Per últim, el comitè va valorar positivament la tasca dels seus representants al Consell General. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT