PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vall Banc inicia les operacions de renda fixa amb normalitat

L’entitat bancària que ha rellevat BPA permet a la clientela tocar plans de pensions i estalvis

Per E. J. M.

Una noia treballa a una de les oficines de Vall Banc.
Una noia treballa a una de les oficines de Vall Banc. | TONY LARA
Continua el degoteig de desbloquejos a Vall Banc. L’entitat bancària que ha substituït Banca Privada d’Andorra (BPA) permet, des d’ahir, les operacions de renda fixa, és a dir, de tot allò que està fora del balanç. Els productes de renda fixa són, per exemple, els plans de pensions i els estalvis, i no són els dipòsits i les accions, és a dir, els actius que no són principals. Des de Vall Banc es va informar que l’operativa de renda fixa va començar «amb total normalitat» i que si la gent els vol retirar «no passa res». 
 
Des de Vall Banc també es va notificar que els productes de renda variable es desbloquejaran en els pròxims dies. A més, també s’està treballant per preparar les operatives amb targetes de crèdit, molt més complex perquè caldrà preparar els caixers automàtics i entregar a la clientela les targetes de crèdit i/o de dèbit de Vall Banc. 
 
També queda pendent que l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), tanqui l’acord del traspàs a J. C. Flowers, el fons d’inversions nord-americà que vol comprar Vall Banc. Des de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) es va comentar ahir que «esperem que el traspàs es tanqui abans que acabi el mes de juny». Amb tot, tampoc passaria res que l’operació es tanqués durant l’estiu.
 
Des que va Vall Banc va començar a funcionar, a mitjans de maig, la clientela a la qual es van traspassar els comptes de BPA al nou banc, podia tocar els seus comptes sempre segons el pla semestral fixat per l’AREB. Vall Banc va començar a operar internacionalment des del primer dia amb corresponsals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT