PUBLICITAT

Andorra La Vella

Marfany regularà l’accés dels metges a la CASS, a finals d’any

El ministre vol tenir també la cartera de serveis i la història clínica abans del 2017

Per LÍDIA RAVENTÓS

El ministre de Salut.
El ministre de Salut. | TONY LARA
El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va anunciar ahir que a finals d’any vol tenir enllestit el decret d’acreditació prèvia dels professionals convencionats per la CASS, la cartera de serveis i la història clínica compartida. En resposta a les pregunta de la consellera d’SDP, Sílvia Bonet, i del conseller liberal, Ferran Costa, el titular de la cartera de sanitat va assegurar que l’acreditació prèvia «no vol limitar l’accés» dels professionals al sistema públic, sinó «regular-lo per controlar la despesa». 
 
Marfany va manifestar que serà el seu ministeri l’encarregat de marcar els criteris per acceptar o no les acreditacions malgrat que no els va detallar. «No podem comentar els criteris perquè hem començat ara ha treballar-hi», va apuntar. Amb tot, va remarcar que seran criteris «qualitatius i no quantitatius» i va explicar que es començarà pels metges «per importància i quantitat» i després la resta de professionals mèdics. 
 
En el torn de les repreguntes, Bonet es va mostrar preocupada per la possibilitat que les reformes canvien aspectes característics del sistema sanitari del país com la lliure elecció de metges. La consellera d’SDP també va posar en relleu la importància de prendre «decisions perdurables per tenir un servei de qualitat».  En aquest sentit, el ministre va assegurar que aquesta característica es mantindrà i va informar que compareixerà davant la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient per donar les explicacions necessàries. 
 
D’altra banda, el ministre de Salut també va lamentar que els consellers donin credibilitat a notícies que han sortit publicades als mitjans de comunicació en relació als canvis que es volen impulsar en el sector. Així, va convidar als parlamentaris a contactar amb ell directament abans de treure conclusions equivocades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT