PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Font Blanca tornarà a obrir el calendari de la Copa del Món

El programa de competició del 2017 compta amb tres novetats respecte la temporada passada

Per JOAN JOSEP BLASCO

Kilian Jornet aixeca els braços abans de creuar l’arribada com a guanyador de la vertical de la Font Blanca.
Kilian Jornet aixeca els braços abans de creuar l’arribada com a guanyador de la vertical de la Font Blanca. | Tony Lara
La Copa del Món i Andorra porten relacionades des de fa temps a través de la Font Blanca. Només en algun any la màxima competició internacional ha fet el salt al Principat. El 2017 no serà cap excepció i tornarà a les muntanyes andorranes, amb la cita que de nou obrirà el calendari. Serà el 21 i 22 de gener, amb l’habitual cursa individual i la vertical. El programa de competició de la pròxima temporada presentarà diferents novetats.
 
El cap de setmana es va realitzar a la localitat portuguesa d’Albufeira l’assemblea general de la federació internacional, on es van donar a conèixer les carreres que l’any vinent formaran el calendari de les diferents competicions. La Copa del Món estarà composada per cinc cites. La primera d’elles serà la Font Blanca, després que s’hagi acceptat la candidatura presentada des d’Andorra. El 21 de gener es disputarà la cursa individual a Arcalís, mentre que l’endemà serà el torn de la vertical a Arinsal. «Poder tornar un any més a formar part del calendari de la Copa del Món és una molt bona notícia. Vol dir que les coses les estem fent bé i que confien en nosaltres des de la federació internacional», assenyala Carlos Ferrari, director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme. A més, ser la cita inaugural aporta un plus, perquè «és la prova que tothom espera després de la pretemporada i les primeres curses que estan fora d’aquest calendari. És la que ningú es vol perdre, perquè serveix a tots per comprovar en quin estat de forma es troben».
 
Noves curses / En aquesta edició de la Copa del Món es presenten varies novetats. Després de l’etapa del Principat serà el torn de l’Alpe d’Huez, que entra per primer cop al calendari, amb una cursa individual i un esprint el 28 i 29 de gener. La següent parada també debuta. I no només la cursa, sinó també el país. Turquia entra per primera vegada. Ho farà amb l’Erzincan l’11 i 12 de febrer, amb una individual i un esprint només per a categoria sènior. A continuació serà el torn de la Mandolé, del 24 al 26 de març, que apareix en aquest calendari per tercera vegada. Posarà fi la prova de la Vall d’Aran, que serà a l’abril amb dates encara per determinar, i que torna a ser puntuable per aquest campionat després d’anys sense fer-ho. «Per primera vegada en molt temps la temporada de la Copa del Món compta amb cinc diferent països al llarg d’Europa i fora», exposa Rebecca Vernon, directora del departament de competició de l’ens internacional. 

Respecte a la campanya passada les considerades grans curses deixen de formar part de la Copa del Món i ja no es realitzarà la classificació de les de llarga distàncies. Són proves mítiques de l’esquí de muntanya i que tenen un format especial, com que es disputen per equips, que no s’acaba d’ajustar al model de la resta de carreres. Són la Pierra Menta (8-10 de març), Adamello (1i 2 d’abril) i Mezzalama (22 i 23 d’abril). L’any vinent els Campionats del Món es disputaran al mes de febrer amb la Transcavallo (Itàlia), que la passada temporada era puntuable per a la Copa del Món.
 
L’esquí de muntanya és un esport consolidat i a l’agost es pot confirmar la seva entrada al programa olímpic, el que li permetria donar un impuls endavant. Les seves institucions van creixent i la ISMF rep com a nou membre la federació turca. La seva entrada va aprovar-se a Albufeira.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT