PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els socialdemòcrates elaboren un decàleg amb les errades del Govern

Els consellers es mostren preocupats per la «constant improvisació» que porta el país «a la deriva»

Per LÍDIA RAVENTÓS

Els tres consellers socialdemòcrates presenten el decàleg d’errades de DA en roda de premsa, ahir.
Els tres consellers socialdemòcrates presenten el decàleg d’errades de DA en roda de premsa, ahir. | PS
El Partit Socialdemòcrata (PS) va presentar ahir un decàleg amb les errades del Govern demòcrata que, al seu parer, porten el país «a la deriva». En roda de premsa, els tres consellers socialdemòcrates, Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López, van manifestar la seva preocupació per la «constant improvisació i la gestió a base de pedaços» de l’Executiu. Al seu entendre, els errors «no són casuals, sinó que responen a una manera de fer, a un tarannà». «El Govern de Martí mai ha tingut un projecte polític i pren decisions sense seguir la llei», va declarar López.

L’objectiu del decàleg és, tal com va apuntar el també president del grup mixt, «objectivar i posar ordre». En aquest sentit, va afirmar que l’elaboració del document els ha fet veure que «la sensació de desgavell, de gestió caòtica i errònia amb la legislació és fins i tot més gran del que havíem imaginat a l’inici».

En el decàleg, els socialdemòcrates fan un repàs dels diferents punts on consideren que la gestió dels demòcrates no ha estat l’adequada. Destaquen la mala imatge internacional que ha donat la gestió de l’afer BPA i la involucració del ministre de Finances, Jordi Cinca, en els papers de Panamà, el retard en la reforma sanitària i la falta de recursos de l’agència tributària.

El document també crítica la manca de legislació en el sector de la biotecnologia que «impedeix obrir nous camps econòmics al país» i la mala gestió de la CASS. Davant d’aquest últim punt, Gili va recordar que el PS ha presentat una moció per forçar el Govern a eliminar l’obligació d’estar a casa de les persones amb baixa mèdica que van batejar com a «arrest domiciliari».

La consellera general també va posar en relleu la gestió de l’afer d’Aigua d’Arinsal que, segons va explicar la consellera Rosa Gili, ha contribuït a donar una mala imatge d’Andorra a l’exterior. «La informació arribava tard, desordenada i amb contradiccions», va sentenciar.

Per la seva banda, López va denunciar «la manca de sensibilitat» del Ministeri de Cultura envers el patrimoni. Pel parlamentari, «el permís a una benzinera que se salta l’entorn de protecció del Pont de la Margineda» n’és un exemple.

Així mateix, va posar de relleu «la incapacitat» de trobar una ubicació per la construcció de l’heliport i el fet que el projecte de l’estació de l’autobusos s’hagi tirat endavant «sense els informes necessaris com ara l‘impacte ambiental o el d’inundabilitat». Per tot, López va assegurar que «la improvisació és la tònica general» del Govern. Una improvisació que també atorga al reglament d’aplicació del pla Engega que va permetre que dues empreses es quedessin la majoria de les ajudes.

Finalment, Alís es va queixar del servei «deficient» que està mostrant la parapública Andorra Telecom, el salari mínim que «Govern manté per sota del 50% del salari mitjà» i el fet que l’Agència Tributària no tingui prou recursos per evitar casos de frau.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT