PUBLICITAT

Madrid

El Fons de Garantia retorna 119 milions als dipositants de Banco Madrid

Resten per comunicar imports per 18.000 € per problemes d’identificació

Per EL PERIÒDIC

Una oficina de Banco Madrid.
Una oficina de Banco Madrid. | EL PERIÒDIC
El Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) ha retornat 118.970.000 d’euros als dipositants de Banco Madrid en pagaments realitzats per cobrir el màxim legal de fins a 100.000 euros per titular i entitat. El FGD ha desemborsat la quantitat provisional que estimava uns dies després que Banco Madrid presentés concurs de creditors davant la decisió del Departament del Tresor dels Estats Units de considerar la matriu, Banca Privada d’Andorra (BPA), com una institució financera estrangera sotmesa a preocupació de primer ordre en matèria de blanqueig de capitals.
 
El 31 de desembre de 2015, l’organisme havia comunicat a clients de Banco Madrid imports garantits de dipòsits per 125.700.000, encara que no hi havia desemborsat 6,8 milions per absència de contestació o disconformitat del dipositant o per estar aquest il·localitzable, segons recull l’informe anual del FGD de 2015.
 
A la primera part del procés perquè els inversors de l’entitat recuperessin la seva inversió, el FGD va contactar per carta amb els clients per a determinar quants diners s’havia de retornar. El procediment legal fixa que si els clients estan d’acord amb les quantitats que el FGD determina en les cartes, el fons procedeix a abonar els diners amb la màxima celeritat possible i evitant retards burocràtics.
 
Tot i així, el fons encara té pendent de comunicar a dipositants de Banco de Madrid imports garantits per 18.000 euros per problemes sobre la identificació dels titulars. Un total de 14.367 titulars, físics i jurídics estaven inclosos en un llistat provisional al FGD, el que suposa el 97% del total de dipositaris. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT