PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ld’A demana per les accions del Govern contra el bullying a les aules

A partir de les 16.00, nova sessió ordinària amb una desena de preguntes

Per EL PERIÒDIC

Alguns dels consellers liberals, a la bancada del seu grup al Consell.
Alguns dels consellers liberals, a la bancada del seu grup al Consell. | TONY LARA
El Grup Parlamentari Liberal va entrar ahir una nova pregunta a Sindicatura per demanar quines han estat les accions del Govern d’Andorra contra una qüestió que preocupa entre la comunitat educativa i també en les famílies afectades. El bullying a les aules és un dels problemes de l’actualitat en l’àmbit educatiu, i per això els liberals han demanat a l’Executiu  sobre les accions efectuades en aquest sentit en els últims cinc anys. Avui, a partir de les 16.00 hores, el Consell General viurà una nova jornada, amb una desena de preguntes al Govern.
 
La consellera general liberal, Carine Montaner, va entrar ahir a Sindicatura dues demandes d’informació relacionades amb el bullying en les escoles. El grup parlamentari del qual forma part vol saber el nombre de campanyes que l’Executiu ha dut a terme als centres educatius en els últims cinc anys. Així mateix, demana conèixer «detalls d’aquestes campanyes com ara el període en el qual es van fer, el suport de comunicació, el públic a qui anava adreçada i el contingut del missatge». Montaner, a més, vol saber quin són els protocols d’actuació en cas de donar-se algun cas, i demana també pel nombre de casos que es detecten anualment en les escoles, així com els mecanismes per detectar-los. 
 
El Grup Parlamentari Liberal recorda que durant la legislatura anterior es va demanar al ministeri d’Educació fer un protocol específic per lluitar contra aquest problema.
 
Resposta del Govern a Gallardo / El Govern va respondre ahir a Jordi Gallardo, conseller general liberal, que demanava pel polèmic enviament des de Tributs, i per error, de nombroses direccions de correu electrònic de diferents empreses. Aquell fet va afectar 77 obligats tributaris, i el Govern respon a Gallardo explicant que els fets van ocórrer per «un error humà», tot i que l’Executiu explica que la intenció és «no utilitzar directament l’eina de correu electrònic per fer enviaments massius de missatges fins que es disposi d’un noi mòdul informàtic de difusió». El nou sistema «no permetrà fer accions de comunicació massives en clar ja que s’encarregarà de posar tots els destinataris en còpia oculta». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT