PUBLICITAT

Barcelona

De Vielha a Arcalís: l’etapa reina del Tour als Pirineus

664 agents dels Mossos es mobilitzaran durant tres dies per seguretat

Per EL PERIÒDIC

Presentació de l’etapa catalana del Tour de França, ahir.
Presentació de l’etapa catalana del Tour de França, ahir. | JORDI ESTRUCH
La novena etapa del 103è Tour de França tindrà lloc el 10 de juliol entre Vielha (Val d’Aran) i Arcalís (Andorra) al llarg de 184 quilòmetres. La Direcció General de la Policia, la Secretaria General de l’Esport i la Sindicatura d’Aran van explicar ahir a Barcelona el conjunt d’actuacions previstes per garantir la seguretat de la prova ciclista més important del món, la mobilitat i el civisme, segons informa RàdioSeu.
L’etapa és la jornada reina als Pirineus, amb sortida a Vielha, a 1.105 metres, un recorregut de 184 quilòmetres i arribada a Arcalís, a la cota 2.240 metres. Per primera vegada, Vielha-Val d’Aran és la sortida d’una etapa del Tour.

A més de la sortida a Vielha, on es podrà viure el gran ambient del Tour, altres localitats catalanes del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell per on passarà el pilot en aquesta etapa seran Llavorsí, Rialp, Sort i la Seu d’Urgell. Quant als cinc ports de muntanya que s’han de superar, hi ha la Bonaigua, ja en els primers quilòmetres de carrera amb el seu punt més alt en els 2.072 metres. Després de Sort els ciclistes encararan el Port del Cantó (1.721 m) i un cop a Andorra hauran de superar la Comella (1.347 m) i el Coll de Beixalís (1.796 m) per creuar meta a 2.240 m a Arcalís.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va assegurar que el Tour pot apostar «amb tranquil·litat» per aquesta etapa perquè «a Catalunya som un referent esportiu a nivell de participació però també pel que fa a capacitat organitzativa». Per la seva banda, el director general de la Policia, Albert Batlle, va reconèixer que es tracta d’una etapa amb una «extraordinària complexitat organitzativa», a la qual s’hi esperen 25.000 espectadors, que requereix «un dispositiu de seguretat superior al d’una etapa ciclista normal», la qual cosa mobilitzarà 664 agents durant els tres dies en què estarà activat el dispositiu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT