PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Petició d'informació l’Ajuntament de la Seu per les adjudicacions a Efial

El consistori fa anys que té relació amb l'empresa investigada

Per E. G.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ahir.
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ahir. | TONY LARA
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va ser un dels primers en contractar els serveis de la consultoria Efial, que actualment està sent investigada per la Guàrdia Civil per uns suposats delictes de blanqueig de capital i malversació de fons, entre altres. 
 
En el decurs de la investigació, la Guàrdia Civil va entrar ahir a l’Ajuntament de la Seu cap a les 11 del matí per demanar documentació en relació a la contractació de serveis que a fet el consistori urgellenc a la consultoria. Els agents van estar a l’edifici durant una mitja hora i seguidament van marxar sense endur-se cap tipus de documentació. Des de l’Ajuntament de la Seu es va assegurar que hi ha «total voluntat de col·laboració» i que s’està preparant la informació requerida per fer-la arribar al jutjat del  Vendrell, que és qui l’ha demanat. Al respecte, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, va matisar que les adjudicacions a l’empresa Efial «estan ben fetes, estan avalades pel secretari i per la interventora, estem molt tranquils». A més, «les adjudicacions es fan per junta de govern on hi ha tots els grups municipals». 
 
Incompliment de l’acord plenari / Compromís X la Seu no està gens d’acord amb les declaracions de l’alcalde urgellenc, doncs la formació assegura que el passat mes d’abril –mitjançant una moció al Ple Municipal– Compromís X La Seu i ERC «va forçar a Batalla a posar fi a les contractacions sense concurs amb l’assessoria Efial». L’acord es va realitzar amb el vot favorable de tots els grups municipals amb l’excepció del grup de l’alcalde (Convergència), «que van votar negativament a la proposta». Tot i això, Compromís X la Seu matisa que aquest mateix dilluns Batalla «va adjudicar a la Junta de Govern Local un nou contracte sense concurs a l’empresa Efial per prop de 5.000 euros, incomplint així l’acord de Plenari». Per aquests fets, Compromís X la Seu demana a Batalla que assumeixi «la seva responsabilitat» i que suspengui les contractacions amb la consultoria «fins que s’aclareixin totes les acusacions judicials en curs».
 
Compromís X la Seu també remarca que des del 2007 l’ajuntament urgellenc ha fet «nombroses contractacions per assessoraments a l’empresa Efial sense cap tipus de concurs públic. La suma dels imports d’aquestes contractacions des del seu inici fins a l’actualitat ascendeixen a prop de 600.000 euros». 
 
Batalla va confirmar que les contractacions amb la consultora es fan des de mitjans dels noranta i que en els darrers anys s’ha treballat per respondre als diversos requeriments que s’han fet per part del ministeri. Efial «ens ha ajudat al gruix de feina superior respecte a les finances municipals que han requerit la contractació de professionals». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT