PUBLICITAT

Andorra la Vella

Martí considera l’abandó del pacte per part d'SDP un acte d’«irresponsabilitat»

El cap de Govern lamenta la situació «profundament»

Per l.r./ i.m./ m.c.

El cap de Govern, Antoni Martí, va comparèixer ahir per reprovar la determinació del partit socialdemòcrata.
El cap de Govern, Antoni Martí, va comparèixer ahir per reprovar la determinació del partit socialdemòcrata. | Tony Lara
El cap de Govern reaccionava a la decisió de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) de «deixar en suspens» la seva «participació al pacte establert el 2 de febrer del 2016 sobre l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea» només unes hores després que el conseller general Víctor Naudi comparegués en qualitat de portaveu per fer l’anunci des de la seu del partit. Antoni Martí va fer una «valoració negativa» d’aquesta decisió, que va titllar d’«irresponasbilitat» i va «lamentar profundament».
 
La recepció de la missiva de tres pàgines mitjnançant la qual el conseller general Víctor Naudi comunicava al dirigent governamental la determinació d’abandonar el pacte d’Estat en favor de l’apropament a la Unió Europea portava el líder demòcrata a convocar d’urgència els mitjans de comunicació nacionals. Martí intervenia per deplorar una carta amb què es va mostrar en desacord.El dirigent va estranyar-se pel gir de la formació progressista i va donar en afirmar que «no vull pensar» que SDP «ha esperat la mínima oportunitat per deixar la negociació». 
 
Naudi justificava l’abandó del pacte per la continuïtat del ministre de Finances, Jordi Cinca, a la plantilla ministerial així com l’omissió del deure de l’Executiu d’informar sobre el procés. Martí replicava –després d’afirmar no entendre els arguments– refermant la seva confiança en l’equip de ministres i assegurant «no recordar» cap moment en què el ministre d’Exteriors, Gilbert Saboya, fes tantes reunions. 
 
La reacció de Cinca/ SDP fa recaure en unes «actuacions sancionades i rebutjades per la comunitat internacional» comeses pel ministre de les Finances i portaveu governamental la decisió s’apartar-se del pacte. L’al·ludit, que compareixia per exposar el contingut del Consell de Ministres, va apuntar que «poc importa el que pensi jo» perquè «el que importa és el sentir institucional» i «no es pot fer d’aquesta qüestió», va dir «un debat de discrepància política».
 
Reunió amb actors implicats/ Antoni Martí va aprofitar la compareixença per informar sobre la reunió que avui tindrà lloc amb «agents econòmics i socials del país» amb la finalitat d’acordar «amb total transparència la metodologia de treball per dur a terme aquesta negociació i recollir les observacions que es puguin fer des dels diferents sectors». 
 
El dirigent va qualificar la trobada d’avui com «un acte de responsabilitat» i no va voler acabar sense convidar a SDP a tornar a seure a la taula i convidar-hi al grup Liberal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT