PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra Telecom manté l’alerta per atacs hackers

El servei funciona amb normalitat però s’allarga la protecció per cautela

Per El Periòdic

El servidor va rebre informació massiva, assolint pics de fins a 40 gb/s.
El servidor va rebre informació massiva, assolint pics de fins a 40 gb/s. | Tony Lara
Andorra Telecom allargarà encara uns dies l’escut alçat per defensar el servei de telecomunicacions dels atacs hackers contra els que els seus tècnics s’estan enfrontant els darrers dies i que cerquen desestabilitzar la xarxa. Tal com van informar ahir des de la parapública, l’alerta encara es mantindrà en el transcurs  d’aquesta setmana. Tot i haver recobrat la normalitat després de patir el ciberatac més greu a què mai s’ha vist sotmesa, es regirà encara uns dies per la prudència.
 
Aquesta cautela té el seu origen en la hackejada patida per l’empresa de telecomunicacions aquest cap de setmana, sota la modalitat de denegar el servei per la qual es crea l’efecte que el tràfic a la xarxa andorrana és quatre vegades superior a la normal. 
 
Aquesta saturació, tal com la mateixa Telecom va voler informar als seus usuaris a través de les xarxes socials, va provocar una degradació del servei que, conseqüentment provocava baixades de velocitat i problemes puntuals de connexió.
 
L’atemptat patit dissabte va ser el més sever a què l’empresa de telecomunicacions andorrana s’ha enfrontat mai, segons es va indicar des de la mateixa casa. L’atac va consistir en enviaments massius d’informació al servidor amb l’objectiu de  saturar-lo i va assolir un pic de 40 Gb/s.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT