PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Liberals demana al Tribunal de Comptes que s’expliqui

El marc pressupostari es va avalar sense els objectius de deute

Per EL PERIÒDIC

Roda de premsa dels Liberals d’Andorra, amb Jordi Gallardo, Josep Pintat i Joan Carles Camp.
Roda de premsa dels Liberals d’Andorra, amb Jordi Gallardo, Josep Pintat i Joan Carles Camp. | TONY LARA
El Grup Parlamentari Liberal (GPL) demanarà una compareixença pública del Tribunal de Comptes a la Comissió de Finances perquè expliqui «com va fer un informe avalant el marc pressupostari sense haver publicat els objectius d’endeutament» que s’han publicat al BOPA d’aquest dimecres, segons va informar ahir el partit en un comunicat.

El president del GPL, Josep Pintat, vol conèixer «quin tipus d’informe es va fer des del Tribunal de Comptes avalant el marc pressupostari? Tenint en compte que es va fer sense els objectius d’endeutament» i, per aquest motiu, «demanem una compareixença pública a la Comissió de Finances, ja que el Tribunal no respon a les demandes d’informació dels consellers generals». Pintat ha afegit que la sessió del Consell General sobre el marc pressupostari va ser «una xarlotada perquè es va fer sense objectius d’endeutament» i «que no s’han fet les coses bé, no es va entrar el marc pressupostari en els terminis que marca la llei i no es van entrar els pressupostos amb el marc pressupostari que determina la llei i tot s’ha fet sense els objectius d’endeutament» que s’han publicat ara.

A més, Pintat ha subratllat «que aquests procediments demostren l’opacitat i la manca de transparència amb la qual treballa l’actual Govern», al qual ha acusat d’evitar facilitar informació als consellers generals i d’aprovar objectius d’endeutament per elaborar pressupostos que ja s’han aprovat.

SORPRESA / Josep Pintat també s’ha mostrat sorprès per la coincidència de les xifres dels objectius d’endeutament amb la dels pressupostos aprovats al Consell General: «Els objectius marcats pel Tribunal de Comptes en referència als pressupostos de l’Estat és exactament la xifra que el Govern va presentar en la sessió de Consell sobre els pressupostos generals».

Pintat també ha alertat del retard en la presentació dels objectius: «El Tribunal de Comptes presenta uns objectius d’endeutament per al 2016 al juliol, amb nou mesos de retard i per a un marc pressupostari i uns pressupostos que ja han estat aprovats, el que demostra que les coses no s’estan fent gens bé».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT