PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ferran Teixidó es queda a les portes del podi al Mundial

Teixidó segueix demostrant el gran moment de forma en què es troba amb un quart lloc a la cursa vertical

Per JOAN JOSEP BLASCO

Teixidó, a l’esquerra, al podi de la cursa vertical dels Mundials.
Teixidó, a l’esquerra, al podi de la cursa vertical dels Mundials. | Epic Trail
La història de l’esport andorrà compta amb alguns fets rellevants. Un d’ells és el que ahir aconseguia Ferran Teixidó. Va fregar el podi en uns Campionats del Món. Va confirmar el bon moment en què es troba aquesta temporada amb una quarta plaça a la cursa vertical a la Vall de Boí. El rendiment que està mostrant els darrers mesos és indiscutible, que l’ha portat a ser l’actual líder de la general de la Copa del Món de l’especialitat.
 
L’objectiu amb el que afrontava la prova fer un top 10, perquè la seva millor classifiació en uns Mundials era fins ara l’onzena plaça. Era l’últim a prendre la sortida a Barruera. Quan va fer-ho començava a caure una lleugera pluja, que no el va condicionar. Per davant tenia un recorregut de 2,8 quilòmetres i 1.030 metres de desnivell. Arribava en un excel·lent estat de forma i va confirmar-lo. «He sortit a fer un bon crono. Es tractava de sortir al màxim i continuar igual fins a l’arribada. Havia d’anar al límit, perquè en una cursa així no et pots deixar ni un moment. S’ha de donar-ho tot perquè tot va molt just», exposava Teixidó, que es trobava a la Vall de Boí amb la intenció de «ser entre els 10 primers perquè hi ha gent molt bona participant-hi», però va aconseguir superar les expectatives amb escreix.
 
Corrobora el que està fent aquesta temporada. «Arribava en un bon moment, el temps era perfecte i el recorregut m’agradava i el coneixia. S’han donat totes les condicions per obtenir un bon resultat. Però aquest no és un cop de sort, sinó el treball i l’esforç del dia a dia durant molts anys». Finalitzava quart amb un crono de 35.07,31minuts. El campió de l’especialitat és el noruec Stian Angermund-Vik (34.16,09) i completaven el podi el colombià Antonio Padua (34.42,63) i l’italià Hannes Perkmann (34.44,01). Si una cosa està aconseguint al llarg dels mesos és conservar un rendiment elevat. «Estic contentíssim pel resultat i perquè aconsegueixo mantenir la regularitat des d’inici de temporada. La Transvulcania va ser al maig i ara estem quasi a l’agost i continuo allà», afirma Teixidó, que va apostar fa quatre anys per les curses verticals i els resultats li estan donant la raó: «Molta gent avui en dia s’especialitza en un tipus de cursa i és el que he fet. Ja no faig curses llargues, i tot ho faig per a les verticals. És tant la musculatura com la manera de menjar o descansar».
 
Aquest resultat l’anima a seguir treballant. Tot i tenir ja la puntuació de quatre proves a la Copa del Món té la intenció de no perdre’s cap per descartar els pitjors resultats, com el novè lloc a Val d’Isère. La pròxima cita serà a Tromso a principis d’agost i si compta amb el suport necessari serà a primers de setembre als Estats Units. El calendari conclou a Limone Sul Garda a mitjans d’octubre. «Si vaig a totes és per aconseguir una classificació millor i guanyar punts. La feina està feta, però sóc ambiciós per mantenir el primer lloc perquè hi estic molt implicat. M’ho he de creure, ja que estic competint de tu a tu amb grans corredors». I recorda que tot el que està aconseguint és a base de molta constància durant anys: «Espero que serveixi per a que els joves tinguin un reflex que un andorrà, a base d’esforç i molta feina pot arribar-hi. Som un país petit, però amb unes muntanyes mol bones per entrenar. Si joc puc fer-ho, qualsevol pot. No em considero cap crack».
PUBLICITAT
PUBLICITAT