PUBLICITAT

Madrid

L’ACB ofereix a Palència i Melilla suplir al Guipúscoa per ser divuit equips

La pròxima temporada la competició lliguera arrencarà el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre

Per EL PERIÒDIC

Els clubs es van reunir en assemblea a Madrid.
Els clubs es van reunir en assemblea a Madrid. | ACB Photo
Passen els dies i encara queden pendents temes de la pròxima temporada de la Lliga Endesa. Ahir es va celebrar a Madrid l’assemblea general ordinària i extraordinària de l’ACB, on es van poder tancar carpetes, però algunes continuen encara ben obertes. Una d’elles és força significativa: el nombre d’equips que disputaran la competició el curs vinent. Fins al darrer moment s’intentarà que en siguin divuit.
 
Els clubs van aprovar que l’Estudiantes, després de presentar la documentació necessària i complir amb tots els requisits, sigui inscrit a la Lliga. L’altre tema calent és el nombre definitiu d’equips la pròxima temporada. Amb la renúncia del Guipúscoa, que jugarà a la LEB Or, són disset els conjunts confirmats. Per aquest motiu ofereixen la possibilitat de pujar al Palència i el Melilla, en aquest ordre, pels seus mèrits esportius. L’organisme presenta una «proposta de futur respecte a les condicions econòmiques d’ascensos. En aquests cas reduir el canon de manera molt significativa, a un milió d’euros. Un altre seria en caràcter de pagament en varis anys, a més dels fons de regularització d’ascensos i descensos», assenyala el president de l’ACB, Francisco Roca. Els clubs implicats tenen una setmana de termini per a que els puguin estudiar la proposta i donar una resposta. Mentrestant continuen les converses entre la lliga, la Federació Espanyola de Bàsquet i el Consell Superior d’Esports per arribar a un acord respecte a la reducció del canon. Roca afirma ser optimista de cara a tenir un consens aviat.
 
calendari 2016-17 / Queda aprovat el calendari per a la temporada 2016-17. Donarà inici el 23 i 24 d setembre amb la Supercopa, mentre que la lliga arrencarà el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre. El 17 de gener finalitzarà la primera volta i la fase regular el 14 de maig. Els play-off començaran el 18 o 20 d’aquell mes i finalitzaran el 18 o 19 de juny. Els emparellaments de cada jornada es donaran a conèixer en les properes setmanes, un cop estigui definit si la competició compta finalment amb disset o dinou equips.
 
Increment dels ingressos / La previsió de tancament econòmic de la temporada 15-16 comporta un increment d’ingressos del 54% i un repartiment de més de 10,5 milions d’euros entre els clubs. Aquests van acordar a l’assemblea que l’assignació estigui estructurada conforme que els diners derivats dels drets televisius es divideixin en una escala en funció de la classificació a la competició lliguera, mentre que els procedents de l’explotació comercial, d’esdeveniments i altres conceptes sigui de forma igualitària. El resultat és un repartiment d’entre un màxim del 6,4% i un mínim del 5,2% per entitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT