PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Camí Hidroelèctric obre les cites de nit amb 60 visitants

L’excursió es té lloc sota el llum de fanalets i espelmes

Per El Periòdic

Les properes visites tindran lloc el 6, 12, 20 i 25 d’agost.
Les properes visites tindran lloc el 6, 12, 20 i 25 d’agost. | FEDA
El Camí hidroelèctric d’Engolasters ha engegat novament les visites nocturnes, que es desenvolupen sota el llum de fanalets, llanternes i espelmes. L’arrencada, que obra la temporada estival, va iniciar-se a la casa de guardes que havien habitat les famílies que vigilaven les instal·lacions. Equest punt de partida és l’indret on hi ha els mecanismes que feien funcionar la vagoneta que connectava el fons de la vall amb Engolasters i que es conserven intactes. 
 
Les explicacions dels guies van sevir, segons indorma FedaCultura a través d’un comunicat, per entendre la utilitat i el funcionament d’aquest giny. Tot seguit, els visitants van poder seure a la vagoneta i contemplar les vistes nocturnes sobre les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. 
 
La visita va continuar fins a la zona de l’embassament, on es va explicar el funcionament mecànic del salt d’aigua i els seus elements, com ara les vàlvules. 
 
Entrada a la presa/ La part estrella va ser l’entrada a l’interior de la presa, guarnit amb fanalets. Seguint també un camí indicat amb fanalets, els visitants van accedir a la part superior de la presa, on van poder apreciar el llac en plena foscor i gaudir d’un petit aperitiu amb coca i moscatell. 
 
Les properes visites nocturnes tindran lloc el 6, el 12, el 20 i el 25 d’agost. Totes elles, excepte la del dia 12, disposaran de dos torns: a les 21.30 i a les 23.00 h. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT