PUBLICITAT

la seu d'urgell

Estiu ‘dinosàuric’ amb activitats a Coll de Nargó i a Conca Dellà

Entre les activitats programades destaquen les visites nocturnes

Per El Periòdic

Els museu de la Dinosfera de Coll de Nargó.
Els museu de la Dinosfera de Coll de Nargó. | El Periòdic
Els museus de la Dinosfera de Coll de Nargó i el de la Conca Dellà han programat una quinzena d’activitats als dos centres sota el títol d’Un estiu dinosàuric. Els dos centres, que treballen conjuntament, ofereixen un extens programa d’activitats familiars per donar a conèixer l’extraordinari patrimoni paleontològic del Pirineu pel que fa a restes de dinosaures. 
 
Entre les activitats programades destaquen les visites nocturnes per a infants als dos centres, la creació de un graffiti a la façana de la Dinosfera o la restauració de peces als museus per tal que els visitants vegin com és la feina de restauració. El director de la Dinosfera, Àngel Galobart, ha senyalat que «a part de les visites guiades que es fan tot l’any, hem volgut programar activitats diferents, com les visites nocturnes o nits de contes per adults».
 
Els visitants que aquest estiu s’acostin als museus de la Dinosfera o la Conca Dellà tindran la possibilitat de veure en directe com es restaura alguna de les peces que després estarà al museu, un os de dinosaure o alguns dels ous. Galobart ha manifestat que «la voluntat és que la gent vegi peces reals i que no tingui por de tocar un os o un ou». En aquest sentit ha apuntat que «volem que vegin tota la feina de recerca i de preparació que hi ha darrere d’un museu». La restauradora que passarà dos mesos a la Dinosfera, Irina González, ha explicat que mostra a la gent la seva tasca sobre diferents ossos i ous que s’han trobat al jaciment de Coll de Nargó. González ha dit que «estarem restaurant ossos de dinosaure d’entre fa 60 i 70 milions d’anys que són els últims d’Europa». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT