PUBLICITAT

París

Homenatge a Purito l’últim cop que entra als Camps Elisis

El pilot deixa que el resident català en el seu comiat del Tour encapçali la cursa en solitari per París

Per EL PERIÒDIC

Purito, encapçalant la cursa a París, s’acomiada dels aficionats.
Purito, encapçalant la cursa a París, s’acomiada dels aficionats. | Yoan Valat / EFE
Dia extremadament especial per a Joaquim Purito Rodríguez (Katusha). Ahir s’acomiadava del Tour de França. El resident català és estimat pels aficionats, però també pel pilot, i els ciclistes amb els que comparteix carretera van voler tenir un detall amb ell. En l’entrada a París van permetre que liderés la cursa en solitari pels Camps Elisis, per rebre l’escalfor dels seguidors i com a reconeixement a la seva carrera esportiva.
Aquest és un homenatge que no es podria haver imaginat. «Ha estat un gran detall per part dels companys. Ha estat idea del meu company Luís Ángel Maté. M’han dit que m’ho mereixia. Volien que donés una volta sencera, però em semblava molt, però ho agraeixo», admet Purito, que conclou aquesta edició en una meritòria setena plaça de la general. Aquesta vegada no va poder adjudicar-se cap victòria d’etapa, però tot i així «aquest Tour l’he disfrutat més que patit. Ha estat preciós per a mi, és una carrera molt important».
No a la Vuelta a Espanya / Aquest any es retira i com a plat fort després del Tour li queden els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. On confirma que no hi serà és a la Vuelta a Espanya. «No vull anar a estar malament i a penedir-me a la desena etapa. Ni m’ho mereixo jo ni la Vuelta», afirma. De la ronda espanyola «ja em vaig acomiadar l’any passat amb un podi. He decidit retirar-me en un moment maco, divertint-me al màxim, no vaig a figurar a una carrera tan important com és la Vuelta».
 
Tercer Tour de Froome / La darrera etapa del Tour sempre és una jornada on el mallot groc té l’oportunitat de celebrar la victòria. Chris Froome creuava la meta agafat als seus companys de l’Sky, que sempre són part bàsica dels seus triomfs. Els que l’ajuden en tot moment. El britànic suma el seu tercer títol. Al podi va estar acompanyat pel francès Romain Bardet (AG2R) i el colombià Nairo Quintana (Movistar). El guanyador de l’etapa a París va ser l’alemany André Greipel (Lotto), que va superar a l’esprint a l’eslovac Peter Sagan (Tinkoff) i el noruec Aleksander Kristoff (Katusha). Aquesta edició del Tour va tenir menys incidències que altres anys i serveix per marcar un nou rècord de corredors que completen totes les etapes. En van ser 175. Fins ara la millor marca era de 170, el 2010.
PUBLICITAT
PUBLICITAT