Sant Julià de Lòria

Xavier Llobet i Judith Corachán s’imposen a l’Andorra Triatló

L’andorrà Jan Missé aconsegueix pujar al podi, finalitzant la prova a Naturlandia en la tercera posició

Per EL PERIÒDIC

Dos triatletes a Engolasters en la transició entre la natació i el ciclisme.
Dos triatletes a Engolasters en la transició entre la natació i el ciclisme. | Emilio Prenas
Cap de setmana intens amb els Andorra Outdoor Games. Després de les curses de muntanya que es van desenvolupar dissabte, diumenge era el torn de les disciplines de triatló i BTT. L’Andorra Triatló es presentava com la prova més atractiva i en aquesta van imposar-se dos dels que sortien com a favorits, Xavier Llobet i Judith Corachán.

El recorregut tenia un quilòmetre de natació al llac d’Engolasters que es va haver de reduir per raons de seguretat per la baixa temperatura de l’aigua, 36 km de ciclisme i 9 km de cursa de muntanya. Llobet va completar la distància amb un temps de 2.16.41 hores. Va haver de posar-ho tot per adjudicar-se la victòria, perquè des de darrera el pressionaven. El jove Jordi Montraveta va concloure en la segona posició amb un crono de 2.16.52. El podi el completava un triatleta andorrà. Jan Missé confirma la bona temporada que porta desenvolupant i va signar la tercera plaça amb 2.18.22. En categoria femenina, Corachán s’adjudicava la prova amb un temps de 2.34.29. La segona plaça era per a Anna Noguera (2.38.57), mentre que tercera era Dolça Ollé (2.39.59).

L’esdeveniment de BTT, l’Andorra Challenge MTB, comptava amb dues curses. La que tenia un recorregut més extens, de 90 km i 2.900 metres de desnivell, va ser per a Roger Argelaguer, que s’imposava amb 3.49.03. Va dominar la cursa, mostrant-se superior a la resta de ciclistes. Cristian Cofiné va ser segon amb 4.21.04 i Gerard Sabaté tercer (4.22.31). En fèmines, el triomf se l’adjudicava Mayalen Noriega amb 5.30.37, també demostrant el seu domini sobre la resta. El podi el completaven Laura Mas (5.56.04) i Raquel Egea (6.11.40). La prova de menor distància constava de 50 km i 1.900 m de desnivell. El campió va ser Josep Ramon Montaner amb 2.03.23, seguit per Javier Giménez (2.06.28) i Arnau Torra (2.06.49). En noies guanyava Aina Picas (2.51.08), amb Mariceli Ruiz (3.15.18) com a segona i Sarah Furlan (3.24.39) com a tercera.

La competició es posava en marxa dissabte amb l’Andorra Trail Pic Negre, que reunia en les tres curses que es desenvolupaven a més de 600 corredors, que van trobar-se que els termòmetres van baixar i amb boira en els punts més elevats. La prova més llarga tenia 33 km i 2.000 metres de desnivell. Pau Capell, actual líder de l’Ultra Trail World Tour, es presentava al Principat com el clar favorit i va complir amb els pronòstics. Durant la cursa va patir una caiguda, que no va evitar que s’acabés imposant. Va vèncer amb un temps de 3.28.40. La segona plaça era per a César Hernández (3.40.36) i la tercera per a Jordi Martí (3.50.30). En l’apartat femení, la vencedora va ser María Obrero amb un registre de 4.29.24. A continuació es classificaven Debora Cian (4.33.57) i Isabel Martínez Novo (4.37.12).

La cursa de 23 km i 1.350 m era la que tenia un major número de participants i se l’adjudicava Gerard Jové amb un crono de 2.18.25. Al segon caixó del podi pujava Domingo José Sánchez (2.32.15) i al tercer Andreu Contijoch (2.32.36). En categoria femenina la victòria era per a la resident valenciana Sara García (3.05.02). La van seguir a la classificació Noa Arias (3.19.41) i Bienve Osuna (3.22.04).

La prova de 16 km tenia un desnivell de 650 m. Jaume Leiva, campió d’Espanya de mitja marató el 2012, va canviar per un dia l’asfalt dels carrers pels camins de muntanya. L’experiència li va sortir bé, ja que va ser el guanyador. Va completar la distància en 1.17.10. La segona posició l’ocupava Òscar Alberich (1.18.19) i la tercera Aleix Solé (1.20.14). En noies, la primera plaça era per a Carmen Martín, amb un registre d’1.34.30. Van pujar també al podi Ane Perea (1.41.18) i Ángela Aguilar (1.46.44).