PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS augmenta la pressió per les suposades irregularitats al SAAS

Gili demana la documentació sobre els anys anteriors

Per EL PERIÒDIC

Els tres consellers del PS que van denunciar les accions del SAAS, el passat 12 de juliol.
Els tres consellers del PS que van denunciar les accions del SAAS, el passat 12 de juliol. | MARICEL BLANCH
El Partit Socialdemòcrata (PS) va denunciar fa unes setmanes una suposada xarxa de corrupció al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, després de l’anàlisi que han estat fent de diferent documentació que han demanat al Govern durant els últims mesos. Ara, augmenta la pressió amb noves peticions d’informació. Els socialdemòcrates continuen estudiant la situació, i han presentat una nova demanda d’informació a Sindicatura per tal de obtenir la documentació com s’ha portat la parapública els anys anteriors.
 
La petició que ha enviat el PS en aquesta ocasió a Sindicatura reclama que es facilitin a la consellera Rosa Gili els informes de control financer de la intervenció general del SAAS. En la demanda presentada se sol·licita els documents dels informes realitzats durant tot el 2015, però també els que s’han fet en el primer semestre d’aquest 2016.
 
Segons va manifestar ahir el PS a través d’un comunicat, Gili ha explicat que la petició respon a la necessitat de mantenir i fins i tot incrementar el control sobre el SAAS després dels descobriments de possible corrupció que, segons el partit, s’han anant observant últimament. «En els informes que havíem demanat –del 2013 i del 2014– hi havia irregularitats molt importants», va recordar la consellera socialdemòcrata, que va explicar que la seva formació les va denunciar «perquè veiem fins i tot indicis de corrupció, de tracte de favor i d’amiguisme».
 
D’aquesta manera, i «per coherència amb la nostra voluntat de tenir més informació», la formació ha tramitat la demanda a Sindicatura. Això sí, amb aquesta acció el PS fa un pas endavant mentre espera la resolució del Tribunal de Comptes. «No volem esperar forçosament que el Tribunal de Comptes tanqui el seu informe», va afirmar Gili. «Ens anticipem i demanem això per seguir un control i saber què és el que es fa al SAAS», va manifestar la parlamentària socialdemòcrata.
 
Les denúncies del PS / Fa unes setmanes, el Partit Socialdemòcrata presentava el que, segons ells, era el més semblant al «tràfic d’influències, mala gestió, malversació de fons, tractes de favor o amiguisme», segons afirmava el conseller Gerard Alís durant la roda de premsa que van convocar. 
 
En aquell moment, el PS va denunciar irregularitats en la renovació del contracte de manteniment de diversos equipaments tecnològics, però també en un concurs públic on es van presentar dues empreses i es van detectar, segons els socialdemòcrates, «contradiccions». També el PS va denunciar la compra de sis ambulàncies per un import de gairebé 200.000 euros, «que ja eren propietat del Govern», segons la formació. Així mateix, un altre cas que van denunciar tracta sobre la compra de medicaments i altres productes sense les corresponents formalitzacions, entre altres casos. Ara, però, serà el Tribunal de Comptes qui haurà de dir la seva, i també el Govern explicar la situació. Avui hi ha Consell General. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT