PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tret de sortida al Correllengua 2016

Els actes es dediquen a Montserrat Roig

Per El Periòdic

Imatge promocional del Correllengua d'enguany
Imatge promocional del Correllengua d'enguany | CAL
La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana ha inaugurat durant aquest mes de juliol la 20a edició del Correllengua. Enguany, els actes es dediquen a Montserrat Roig, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort, i les celebracions que es preveuen recordaran el compromís de l’escriptora amb la llengua. També es divulgarà la gran tasca periodística de Roig per recuperar la memòria històrica dels crims del nazisme. 
Per tot això, s’ha escollit Canet de Mar per donar el tret de sortida, ja que és on l’escriptora i periodista estiuejava en família i on va escriure algunes de les seves principals novel·les. 
Entre les accions que es van dur a terme durant la jornada, es va llegir el Manifest a càrrec de Vicenç Villatoro, amb el títol ‘La llengua importa’, en què recordava que ‘el català ha de ser llengua de la plaça pública, llengua compartida’ i per assolir-ho ‘necessita compromís per part dels seus parlants, utilitat social, generalització del coneixement, i lleis que hi vagin a favor’. 

Reconeixement per la promoció de la llengua 
Els premis internacionals de la Fundació Ramon Llull es lliuraran a Andorra el mes de novembre vinent amb l’objectiu de reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes, i que aquest any recau en l’antropòloga nord-americana Kathryn Woolard. Aquest va ser el tema principal de la reunió del Patronat de la Fundació Ramon Llull, que ha tingut lloc durant aquest mes de juliol a la Casa Museu d’Areny Plandolit a Ordino, però que també ha servit per presentar els principals projectes que es desenvoluparan properament. 

La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s’hi van incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l’Alguer i l’Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. Al juny del 2013 s’hi va adherir la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i al 2015 l’Ajuntament de Barcelona. Enguany, s’hi ha reincorporat el Govern Balear a través del seu vincle amb l’Institut Ramon Llull.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT