PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bartumeu deixa de representar els Cierco per «discrepàncies»

Casadevall Advocats i Maribel Lafoz assumeixen la defensa

Per EL PERIÒDIC

Bartumeu, en una roda de premsa de quan era advocat de BPA, de l’abril del 2015.
Bartumeu, en una roda de premsa de quan era advocat de BPA, de l’abril del 2015. | TONY LARA
El despatx d’avocats Bartumeu-Giménez ha deixat de representar els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA), els germans Ramon i Higini Cierco, per discrepàncies en l’orientació de l’estratègia de defensa. Per la seva part, el Grup Cierco ha informat que el despatx Casadevall Advocats i la lletrada Maribel Lafoz assumeixen «la coordinació de l’estratègia legal i la defensa del grup al Principat d’Andorra en el marc de la causa BPA».
 
Tant dimecres com ahir estava previst que els Cierco declaressin a la Batllia arran de la investigació judicial oberta per l’anomenat cas BPA, però la compareixença es va ajornar per un canvi de defensa. El Grup Cierco va emetre ahir un comunicat de premsa en què informava de la reorganització del seu equip jurídic «per tal d’afrontar una nova fase del procediment judicial derivat de la intervenció de BPA». 
 
Una hora després, el despatx Bartumeu-Giménez va emetre una nota de premsa puntualitzant que ha deixat la defensa dels Cierco «atesa l’existència d’una discrepància en l’orientació de la defensa penal dels nostres clients [Higina i Ramon Cierco]». El lletrat i excap de Govern va declinar ahir fer cap comentari més al respecte.
 
La renúncia a la representació lletrada es va presentar dimecres davant de la Batllia d’Instrucció Especialitzada número 1, en la qual es va formalitzar el desistiment «de la representació i defensa dels nostres clients en les tres causes penals en les quals havíem estat designats», s’argumenta en la nota. El desistiment comporta «la correlativa renúncia a la defensa de tots els altres afers administratius i civils fins ahir [dimecres] confiats al nostre despatx». El despatx de Bartumeu-Giménez va assumir la defensa dels Cierco quan el FinCEN va emetre la nota i el banc va ser intervingut, el març de l’any passat.
 
Per la seva part, el Grup Cierco va notificar que «el renovat equip jurídic donarà continuïtat, entre altres, a totes aquelles accions que fins ara havia impulsat Jaume Bartumeu. La recta final de la instrucció penal sumada a la voluntat sempre mantinguda pel Grup Cierco de prioritzar la via inalterable del diàleg porten a rellançar el posicionament jurídic degudament seguit fins ara».
 
Casadevall Advocats i Maribel Lafoz «compartiran sinergies» amb altres professionals que ja col·laboren amb el Grup Cierco, com Ignacio Ayala d’Oliva-Ayala Abogados, Jiménez de Parga Abogados i Lewis Baach pllc). 
 
El comunicat conclou que el Grup Cierco «manté el seu ferm compromís amb el Principat d’Andorra i els germans Higini i Ramon Cierco agraeixen l’eficient tasca duta a terme fins ara en la defensa i assessorament de grup per part de Jaume Bartumeu». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT